Klaipėda už įspūdingą sumą įsigijo 4 modernias gatvių valymo mašinas

Į Klaipėdos gatves netrukus išriedės keturios naujos gatvių valymo vakuuminės mašinos. Jos valys centrines senamiesčio ir centrinės miesčio dalies gatves, o šalutinėse kol kas darbuosis senoji technika.

Naujosios keturios šiuolaikiškos mašinos netrukus valys Klaipėdos senamiesčio ir miesto centro pagrindines gatves.<br>Savivaldybės nuotr.
Naujosios keturios šiuolaikiškos mašinos netrukus valys Klaipėdos senamiesčio ir miesto centro pagrindines gatves.<br>Savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2019, 2:52 PM

Anglijoje pagamintos „Johnston Sweepers VT802“ modelio mašinos yra daugiafunkcės: gali siurbti dulkes, lapus (net ir šlapius), purvą, mažesnes šiukšles, akmenukus ir dešine, ir kaire puse, arba visu pločiu.

Papildoma siurblio žarna į aštuonių kubinių metrų rezervuarą bus siurbiamos didesnės šiukšlės, o aukšto slėgio plovimo įtaisu plaunami įvairūs paviršiai.

„Šias mašinas įsigijome siekdami, kad Klaipėdos oras būtų kuo švaresnis. Mieste daugėja automobilių, didėja transporto srautas į jūrų uostą ir iš jo, daugėja statybų, rekonstruojamos gatvės.

Visa tai džiugina, bet ir sukelia papildomų bėdų – daugėja dulkių, sveikatai pavojingų kietųjų dalelių, nusėdančių miesto gatvėse“, – sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Keturios naujos mašinos perduotos konkursą laimėjusiai bendrovei Klaipėdos autobusų parkui.

Parke yra visa būtina techninė bazė, diagnostikos ir remonto dirbtuvės, specializuota plovykla. Vairuotojams teks išmokti valdyti naująją techniką.

Naujomis mašinomis bus valomos pagrindinės miesto gatvės, o šalutinėse kol kas darbuosis kitų rangovų turima technika.

Vakuuminiu būdu gatvės šluojamos termometro stulpeliui nenukritus žemiau nulio.

Mašinos kainavo 845 tūkstančiai eurų. 85 proc. šios sumos skyrė Europos Sąjungos Sanglaudos fondas, likusi dalis – savivaldybės pinigai.

Dar tris mašinas, skirtas šaligatviams, pėsčiųjų ir dviračių takams valyti, taip pat vieną, skirtą siauroms gatvelėms prižiūrėti, savivaldybė ketina įsigyti kitą pavasarį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.