Dar negirdėta: paslaptingas medžiotojas pakaunėje tyko dviratininkų

Nuo Kauno link Kačerginės (Kauno r.) nutiestu dviračių taku važiuojantys dviratininkai susidūrė su keistu reiškiniu – ant tako nuolat kažkas pabarsto metalo drožlių. Kauno rajono valdžia jau svarsto galimybę įrengti vaizdo stebėjimo kameras.

Savaitės pradžioje ant dviračių tako vėl buvo išberta metalo drožlių, todėl kaunietis ant tako paliko įspėjamąjį užrašą.<br>A.Pūkio nuotr.
Savaitės pradžioje ant dviračių tako vėl buvo išberta metalo drožlių, todėl kaunietis ant tako paliko įspėjamąjį užrašą.<br>A.Pūkio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-11-24 08:07

Kauniečiai juokauja, kad ant tako barstomos metalo drožlės – tai vadinamojo karo tarp Kauno mero Visvaldo Matijošaičio ir Kauno rajono mero Valerijaus Makūno išraiška.

Nors merai su šiais išpuoliais nesusiję, pradurtos dviračių padangos jau skaičiuojamos dešimtimis.

Dviračių mėgėjai socialiniuose tinkluose paskelbė pirmą kartą metalo drožlių pastebėję rugsėjo mėnesį.

Iš pradžių jie aptikdavo mėlynos spalvos, vėliau – rudos spalvos drožlių.

Jų aptinkama ir miestui priklausančioje teritorijoje.

Galima spėti, kad tokios drožlės susidaro skardininkams ar stogdengiams dirbant elektrinėmis skardos žirklėmis.

Kauno rajono savivaldybės atstovai patvirtino žinantys apie išpuolius, apie galimus pavojus informuoti Ringaudų ir Kačerginės seniūnai.

Spėjama, kad dviratininkams kenkia psichikos negalią turintis žmogus, o Kauno rajono savivaldybės vadovybė net svarsto galimybę prie tako įrengti vaizdo stebėjimo kameras.

Ringaudų seniūnas Rimantas Vitkauskas patvirtino pirmuosius pranešimus apie drožles gavęs vasarą, o pastarąjį kartą – lapkričio 19-ąją.

Nuvykęs į nurodytą vietą seniūnas aptiko žiupsnelį smulkių metalo gabalėlių, kurie buvo išbarstyti dar miesto teritorijoje.

„Prieš savaitgalį visas 8 kilometrų ilgio takas buvo nuvalytas, todėl nėra abejonių, kad išberta nauja drožlių porcija“, – kalbėjo R.Vitkauskas.

Pasak jo, nustatyti pavojingas vietas nėra paprasta, nes dviratininkai kartais nepastebi pažeistos padangos ir dar gali nuvažiuoti porą kilometrų, kol visiškai išeina oras.

Seniūnas tikino net nenutuokiantis, kodėl rengiami išpuoliai prieš dvirates transporto priemones, mat nei tiesiant dviračių taką, nei vėliau nebūta jokių konfliktų ar grasinimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.