Nuo gruodžio 1-osios sostinėje keičiasi viešojo transporto maršrutų tvarkaraščiai

Nuo gruodžio 1 dienos keisis visų sostinės autobusų ir troleibusų maršrutų darbo bei poilsio dienų eismo tvarkaraščiai. SĮ „Susisiekimo paslaugos“ viešojo transporto organizavimo specialistai įvertino reisų įveikimo laikus, keleivių srautus, gyventojų bei verslo įmonių prašymus ir tvarkaraščius koreguoja, kad judėti autobusais bei troleibusais mieste būtų patogiau.

Gruodžio 1-ąją keisis visų sostinėje kursuojančių autobusų ir troleibusų tvarkaraščiai. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gruodžio 1-ąją keisis visų sostinėje kursuojančių autobusų ir troleibusų tvarkaraščiai. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2019, 1:31 PM

Siekia užtikrinti patogumą

„Tvarkaraščius peržiūrime nuolat, o nuo gruodžio 1 dienos pradedančių galioti tvarkaraščių pokyčius atlikome stebėdami realią viešojo transporto judėjimo situaciją, reisų įveikimo laikus ir pagal tai matydami, kaip galima pagerinti punktualumą.

Be to, atsižvelgėme ir į pačių gyventojų, įmonių prašymus.

Keisdami tvarkaraščius taip pat įvertiname ir kitus faktorius – miesto plėtrą ir dėl to natūraliai kylantį ar kintantį viešojo transporto poreikį, taip pat ir tam tikras sezonines tendencijas, mieste vykstančius renginius, kitus judėjimui įtakos turinčius pokyčius. 

Mūsų tikslas, kad autobuso ar troleibuso stotelėje tektų laukti kuo trumpiau, o į jį įlipęs keleivis savo tikslą pasiektų kuo operatyviau, pati kelionė būtų maloni – kryptingos ir pagrįstos tvarkaraščių korekcijos yra viena priemonių pasiekti šiuos tikslus“, – sako SĮ „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė.

Atnaujinimas pritraukė keleivių

M. Gusarovienė priduria, kad sostinės viešojo transporto atnaujinimas – mieste važiuoja jau virš 300 naujų autobusų ir troleibusų – skatina keleivių srautų augimą.

Pavyzdžiui, tuose maršrutuose, kurie 100 proc. atnaujinti ar ženkliai papildyti naujomis transporto priemonėmis, keleivių srautas didėjo nuo 13 iki 20 proc.

Nauji tvarkaraščiai interneto tinklalapyje stops.lt skelbiami jau nuo lapkričio 27 dienos.

„Susisiekimo paslaugos“ papildomai informuoja, kad nuo gruodžio 1 dienos „Čigonų“ stotelės pavadinimas keičiasi į „Pameistrių“ stotelę. Joje kaip įprasta stos 3 maršruto autobusai, vykstantys iš Stoties, Eišiškių plentu, Dilgynės, Salininkų gatve iki Vaidotų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.