Kaunas vėl nustebino gatvių ženklinimu – tokio iki šiol mieste nebuvo

Žemaičių gatve važiuojantys vairuotojai įvertino ne tik naują dangą – ant jos atsirado nupiešti Kaune dar nematyti greičio ribojimo ženklai. Jeigu sumanymas pasiteisins, tokia priemonė atkreipti eismo dalyvių dėmesį bus naudojama ir kitur.

Ryškūs ženklai Žemaičių gatvėje turėtų perspėti vairuotojus apie greičio apribojimus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ryškūs ženklai Žemaičių gatvėje turėtų perspėti vairuotojus apie greičio apribojimus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2019, 1:47 PM

„Šie ženklai buvo numatyti Žemaičių gatvės rekonstrukcijos projekte, miesto administracija neprieštaravo, kad jie būtų“, – aiškino Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Pasak jo, jeigu naujovė pasiteisins, panašūs ženklai galėtų atsirasti ir kitose miesto gatvėse, pirma įvertinus visas aplinkybes.

Sumažino leistiną greitį

Kita žinia vairuotojams yra prastesnė – didžiausias leistinas greitis Žemaičių gatvėje sumažintas iki 30 kilometrų per valandą. Kodėl prireikė tokių apribojimų?

„Sprendimą lėmė kelios priežastys: Žemaičių gatvėje yra staigus nusileidimas į V.Putvinskio gatvę, taip pat stati įkalnė, perėja įkalnėje, aštrūs posūkiai.

Tie ženklai – papildomos saugumo priemonės“, – kalbėjo M.Matusevičius.

Pasak jo, būta atvejų, kai dėl nesaugaus greičio ties posūkiu į V.Putvinskio gatvę automobiliai užlėkdavo ant šaligatvio.

Prieš metus Kauno gatvėse atsirado daugybę kalbų sukėlusi naujovė – balti rombai. Jie turėtų perspėti vairuotojus, kad artėjama prie pėsčiųjų perėjos.

Įrodė naudą kritikams

Naujovė buvo įvertinta prieštaringai, mat toks gatvės ženklinimas nenumatytas Kelių eismo taisyklėse ir gali net klaidinti vairuotojus – rombas primena pagrindinį kelią nurodantį kelio ženklą.

Kauno savivaldybės administracija kritikams įrodė, kad rombai gerokai sumažino nelaimių pėsčiųjų perėjose skaičių. Jie išliko Kauno gatvėse.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis prisipažino šią pėsčiųjų apsaugos priemonę nusižiūrėjęs Japonijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.