Naujas pėsčiųjų takas sulaukė vairuotojų dėmesio

Žemųjų Šančių bendruomenė mėgsta burtis greta A.Juozapavičiaus prospekto esančiame Kopūstų lauke. Visai neseniai buvo išasfaltuotas čia esantis pėsčiųjų takas. Bet juo pradėjo riedėti automobiliai.

Neseniai išasfaltuotu Kopūstų lauko pėsčiųjų taku pradėjo važinėti automobiliai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Neseniai išasfaltuotu Kopūstų lauko pėsčiųjų taku pradėjo važinėti automobiliai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2018, 11:18 AM, atnaujinta Dec 23, 2018, 12:07 AM

Apleistą senų kareivinių teritoriją, kuri vadinama Kopūstų lauku, menininkai su gyventojais pradėjo gaivinti ir tvarkyti dar 2014 metais. Ten vyksta bendruomenės renginiai.

Bendruomenė 4 metus miesto savivaldybės prašė, kad būtų išasfaltuotas ir apšviestas Kopūstų lauko šone esantis pėsčiųjų takas.

Žemųjų Šančių bendruomenės centro vadovė Vita Gelūnienė sakė, kad šis takas, kai teritorijoje dar šeimininkavo kareiviai, buvo betoninis. Vėliau iš jo jau beveik nieko neliko, tik neaukšti betoniniai stulpai – užtvarai gale.

Lapkričio pradžioje prie tako buvo įrengti apšvietimo stulpai, pėsčiųjų takas išasfaltuotas. Atlikus darbus jokių užtvarų neliko. Nebuvo pastatyti ir kelio ženklai, kad automobiliais važiuoti taku draudžiama.

„Todėl netrukus juo pradėjo riedėti mašinos. Gyventojai mato, kad važiuoja sunkūs visureigiai. Savaitgalį žmonės ant tako patys uždėjo betono stulpus, bet juos kažkas iš karto nukėlė“, – sakė V.Gelūnienė.

Kopūstų lauko puoselėtojai nenori, kad taku automobiliai važiuotų, nes tai nesaugu pėstiesiems ir gaila dangos, kurios taip ilgai laukė. Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis sakė, kad tvarkant taką naujų užtvarų įrengti dar nespėta.

„Kitą savaitę tako galuose atsiras naujos betoninės užtvaros. Jos trukdys važiuoti automobiliams, bet netrukdys į taką patekti pėstiesiems“, – sakė A.Pakalniškis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.