Australijos teismas bendrovei „Volkswagen“ skyrė rekordinę baudą

Australijos federalinis teismas Vokietijos automobilių gamybos bendrovei „Volkswagen“ penktadienį skyrė rekordinę 125 mln. Australijos dolerių (77 mln. eurų) baudą už emisijų standartų ir vartotojų teisių pažeidimus.

Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Linkevičiūtė (ELTA)

Dec 20, 2019, 11:14 AM

Tai yra didžiausia Australijos teismo kada nors skirta bauda, susijusi su Australijos vartotojų teisių pažeidimais, sakė Australijos konkurencijos ir vartotojų komisija (ACCC).

„Volkswagen“ pripažino, kad bendrovei siekiant pritarimo į Australiją 2011-2015 metais importuoti daugiau nei 57 tūkst. automobilių, šalies vyriausybei nebuvo atskleista, kad automobiliuose buvo įdiegta vadinamoji „Two Mode“ programinė įranga, su kuria buvo sukčiaujama emisijų testų metu.

Programinė įranga buvo sukurta dar 2006 metais, tačiau buvo atrasta tik 2015-aisiais.

„Volkswagen“ elgesys buvo akivaizdus ir apgalvotas, – sakė ACCC pirmininkas Rodas Simsas. – Ši bauda atspindi vis didėjančių baudų, skiriamų už Australijos vartotojų teisių pažeidimus, tendencijas“.

Prieš šią baudą, didžiausia už vartotojų teisių pažeidimą skirta bauda siekė 26 mln. dolerių, kuriuos rugsėjį buvo nurodyta sumokėti profesinio mokymo įstaigai „Empower Institute“.

Reguliavimo institucija ACCC teisinių veiksmų prieš „Volkswagen“ ėmėsi 2016-ųjų rugsėjį.

„Volkswagen“ teigė nuspręsianti, ar teismo nuosprendį apskųs, tačiau sakė, kad pirminė 75 mln. dolerių siekusi baudos suma yra „sąžininga“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.