R. Karbauskis: sprendimas nuimti žaliąsias rodykles priimtas bandant suvienodinti Lietuvos ir ES eismo reguliavimą

Valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad sprendimas pašalinti šviesoforų lentelių žaliąsias rodykles buvo priimtas bandant suvienodinti Lietuvos ir Europos Sąjungos eismo reguliavimo sistemą.

Ramūnas Karbauskis<br>D.Umbraso nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kornelija Mykolaitytė, ELTA

Jan 8, 2020, 9:27 AM, atnaujinta Jan 8, 2020, 9:28 AM

„Kiek aš domėjausi ta tema, tai susiję su tvarkomis, kurios yra Europoje. Aš suprantu, kad mes viena iš nedaugelio valstybių, kuri turi tokias rodykles. Kaip suprantu, bandant sistemą suvienodinti, tą sprendimą ir priiminėjo“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė R. Karbauskis.

„Jei nebūtų žalių rodyklių atsiradę, šiandien to klausimo nebūtų buvę. Bet jos pas mus buvo eilę metų, dėl to yra šiandien dabar labai sunkus sprendimas jas naikinti ir keisti sistemą“, – pridūrė valstiečių lyderis.

ELTA primena, kad antradienį susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius po susitikimo su Lietuvos policijos generaliniu komisaru Renatu Požėla paskelbė, kad ministerija inicijuos žaliųjų rodyklių grąžinimą vienerių metų laikotarpiui.

„Savivaldybių saugaus eismo komisijos spręstų konkrečiose savivaldybėse, kur konkrečiose sankryžose reikalinga grąžinti žalias rodykles, ir sprendimai būtų suderinti su Susisiekimo ministerija“, – sakė J. Narkevičius.

Tiesa, ministras neatmetė, kad žaliosios rodyklės galėtų likti ir po metų, jei „bus būtinumas ir neišvengiamumas.“

Tuo metu Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius sakė, kad Susisiekimo ministerijos siūlymai eismo problemų nesprendžia.

R. Šimašius taip pat teigė, kad sprendimas nuimti žaliąsias rodykles 2014 metais buvo priimtas remiantis nepatikimais duomenimis.

„Deja, šiandien mieste ir kituose miestuose turime situaciją, kokia ir tegali būti, kai 2014 metų sprendimai buvo priimti remiantis, nepabijosiu (pasakyti – ELTA), pseudo tyrimu, be jokių duomenų, be jokios statistikos iš policijos ir sudarant tokį įspūdį, kad čia neva ES kažko reikalauja, taip manipuliuojant viešąja nuomone“, – sakė Vilniaus miesto vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.