Po lietaus tunelis virto spąstais vairuotojams. Savivaldybės specialistai atkirto priekaištaujantiems

„Siaubas, galvojau, kad nuskęsiu!“ – pirmadienį ryte į „Plungės žinių“ redakciją telefonu atskriejo išsigandusios plungiškės žinutė. Moteris ne juokais persigando ryte važiuodama pro tunelį: jame buvo pilna vandens. Plungiškė piktinosi atliktų tunelio įrengimo darbų kokybe ir klausė, kas bus, kai pašals? Tuo tarpu Savivaldybės administracijos specialistai atsikerta: gal pirma reikia tvarkingas mašinas turėti?

 Internautai šmaikštavo, kad Plungė jau turi nuosavą baseiną.<br> „Pranešk, kur policija Plungėje“ nuotr.
 Internautai šmaikštavo, kad Plungė jau turi nuosavą baseiną.<br> „Pranešk, kur policija Plungėje“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Petras Žilius, pzinios.lt

Jan 24, 2020, 2:20 PM

Internautai šaiposi

Tai ne pirmas kartas, kai po didesnio lietaus tunelį užlieja vanduo. Dar neatidavus objekto eksploatacijai, teisintasi, kad lapai užkimšo vandens surinkimo šulinį. Tiek tąkart, tiek dabar viešojoje erdvėje pasipylė šmaikštūs plungiškių komentarai su vaizdine informacija. „Plungė neturėjo baseino, valdžia pasirūpino – turėsit nuosavą baseiną! Gerų maudynių!“ – feisbuko grupėje „Pranešk, kur policija Plungėje“ šaipėsi R. D.

Jam antrino ir kiti internautai: „Nemokama mašinos dugno plovykla“, „Mes Plungėje pirmi įsirengėme tunelį su baseinu (du viename)“, „Džiaugtis reikia, nemokamas baseinas atsidarė“, „Garantija baigėsi (tunelio – aut. pastaba)“, „Žiemą turėtų būti LEDO kelias“, „O kai šaltukas paspaus, gera čiuožykla bus, ir servisams bus ko uždirbti“, „Vėl sakys, kad lapai užkišo vamzdžius“ ir kt.

Pyksta ant kitų komentatorių

Kita dalis grupės narių piktinosi besipiktinančiais komentatoriais. „Kas čia tokio. Jei eina mašina pravažiuoti, tai nėra ko dejuoti. Kai traukinys sustodavo ir būdavo kamštis – blogai, padarė tunelį – vėl blogai“, – rašė I. P.

Jam antrino D. M.: „Visi, kurie dejuojate ir visada esate nepatenkinti smulkmenomis, turite galimybę važiuoti aplink! Ar bent vienas iš tų, kurie čia nepatenkinti, pasidžiaugėte, kad apskritai pastatė tunelį, ar tik ir laukiate progos pasiguosti patys nieko nedarydami?“

Kalta mašinos detalė ar valdžia?

Kai kas iš grupės narių netrukus nurodė ir tikrąjį tunelio patvinimo „kaltininką“ – atplyšusią automobilio variklio apsaugos plastmasę, kuri uždengė vandens surinkimo šulinį. Kad „kaltininkas“ – ši detalė, patvirtino ir Plungės rajono savivaldybės administracijos Vietos ūkios skyriaus vedėjo pavaduotojas Arvydas Liutika.

„Reikia vairuotojams tvarkingas mašinas turėti. Nieko tokio neįvyko – atplyšusi variklio apsaugos plastmasė uždengė šulinio groteles, ir vandens surinkimas sumažėjo. Siurbliai dirbo tvarkingai. Kalti netvarkingi vairuotojai, bet geriau rašyti, kad kalta valdžia, – sakė A. Liutika ir pridūrė – su tuneliu mums visiems reikia dar „susigyventi“: naujas objektas, niekas neturime patirties, kaip jį prižiūrėti. Be to, dar lietus išplauna iš šlaitų žemių, kurios su lapais užkemšta šulinį. Reikia kantrybės. Juk ir žmogus, pasidaręs pasigražinimo operaciją, iškart po jos nėra gražus. Galų gale objektas dar nėra priduotas – reikia laiko, kad išmoktume jį tvarkyti“.

Vietos ūkios skyriaus vedėjo pavaduotojo A. Liutikos žodžiai vargu ar paguos tuneliu važiuojančius vairuotojus, bet kad reikės apsišarvoti kantrybe – faktas. O kokių išbandymų teks patirti paspaudus šaltukui ir susidarius slidžiai dangai, pamatysime, kai ateis tikra žiema.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.