Po avarijos teismui pateikė tokią versiją, kad net teko atlikti įrodymų tyrimą

Kretingiškis Algis Merčaitis, kuris nuteistas už tai, kad girtas sukėlė avariją ir sužalojo žmogų, atkakliai tikina, jog vairavo ne jis. Esą po nelaimės jis buvo perkeltas iš galinės į vairuotojo sėdynę.

A.Merčaitis tikina, kad per avariją sėdėjo ant galinės automobilio sėdynės.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
A.Merčaitis tikina, kad per avariją sėdėjo ant galinės automobilio sėdynės.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
A.Merčaitis tikina, kad per avariją sėdėjo ant galinės automobilio sėdynės.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
A.Merčaitis tikina, kad per avariją sėdėjo ant galinės automobilio sėdynės.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
A.Merčaitis tikina, kad per avariją sėdėjo ant galinės automobilio sėdynės.<br>A.Pilaitienės nuotr.
A.Merčaitis tikina, kad per avariją sėdėjo ant galinės automobilio sėdynės.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 29, 2020, 7:39 AM

Skuodo teismas nepatikėjo 57 metų A.Merčaičiu, aiškinančiu, kad kaltę jam bando suversti kartu važiavęs jaunas kaimynas, pripažino kaltu ir skyrė vienų metų laisvės atėmimo bausmę, ją atidedant pusantrų metų.

Nuteistasis, kuris taip pat prarado teisę vairuoti transporto priemonę dvejus metus, apskundė nuosprendį Klaipėdos apygardos teismui.

Čia per pirmąjį posėdį A.Merčaitis ir vėl tikino esąs nekaltas, nes automobilio nevairavo. Jo gynėjas prašė teismo atlikti techninę ir medicininę ekspertizę.

Klaipėdos apygardos teismas nusprendė atlikti įrodymų tyrimą, kad būtų pašalinti visi neaiškumai, į kitą posėdį iškviesti medicinos specialistą, o jei dar ir tuomet liks neatsakytų klausimų – skirti ekspertizę.

Nelaimė nutiko pernai sausio 17-ąją apie 16 val. Kretingos rajone, kelyje Salantai–Grūšlaukė.

Skuodo teismas nustatė, kad girtas prie „Peugeot“ vairo sėdęs kaltinamasis neatsižvelgė į vietovės reljefą, neįvertino, kad asfaltas šlapias, nepasirinko saugaus greičio – mašina nulėkė nuo kelio ir pakibo ant melioracijos griovio krašto.

Kartu važiavo Vytautas ir jo sūnus Tomas, kuriam ir priklausė automobilis.

Vyresniajam per incidentą nesunkiai sutrikdyta sveikata – nustatytas dešinės čiurnos šoninės kulkšnies lūžis. Jaunesnysis sužalojimų išvengė.

Labiausiai nukentėjo A.Merčaitis. Jam lūžo kaklo slankstelis, krūtininė stuburo dalis, šonkauliai, dešinysis žastikaulis, vyras patyrė paviršinius pilvo, nugaros, dubens sužalojimus, buvo sumušti plaučiai.

Į avarijos vietą atskubėję pareigūnai pajuto, kad nuo visų trijų vyrų sklinda alkoholio kvapas. A.Merčaičiui nustatytas 1,48 promilės girtumas.

Atsigavęs ligoninėje vyras esą buvo priblokštas, kai sužinojo, kad yra kaltinamas dėl avarijos.

„Tąkart eidamas namo pamačiau Vytautą ir jo sūnų Tomą – jie garažo kieme gurkšnojo alkoholį.

Aš su jais negėriau. Vėliau sutarėme važiuoti į Erlėnus, aš sėdau prie vairo, Tomas – šalia, keleivio vietoje, o Vytautas – automobilio gale. Ties ženklu Darbėnai–Grūšlaukė sustojome“, – pasakojo A.Merčaitis.

Tuomet jie esą nusprendę apsikeisti vietomis – prie savo automobilio „Peugeot“ vairo sėdo Tomas, nors jau buvo išgėręs, o A.Merčaitis įsitaisė gale. Tada ir jis išgėręs degtinės.

Kas nutiko vėliau, vyras tiksliai neatsimena.

A.Merčaitis mano, kad iškart po įvykio ištiesinus sėdynę jis buvo perkeltas iš galo į vairuotojo vietą, nes esą neįmanoma taip smarkiai susižaloti, kai esi prisisegęs saugos diržu ir po smūgio išsiskleidžia oro pagalvė.

Jis tikino jautęs, kaip buvo perkeliamas.

„Be to, aš buvau visas šlapias, o Vytautas ir Tomas – sausi. Kaip taip gali būti, jei pasvirus automobiliui jo galinė dalis atsidūrė vandenyje, o priekyje vandens nebuvo.

Po avarijos kartais atgaudavau sąmonę, prisimenu, kaip mane kėlė į priekį. Atrodo, kad tai buvo Tomas su draugu“, – kalbėjo A.Merčaitis.

Prokurorės manymu, tiesiog neįmanoma po incidento per dešimt minučių, kol sustojo pirmas pro šalį važiuojantis žmogus, sukeisti vairuotojo ir keleivio vietomis.

A.Merčaitis teigė, kad pirmasis avarijos vietoje atsidūrė Tomo draugas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.