Linksmybės daužant automobilių langus baigėsi liūdnai: vyras užsidirbo dar vieną teistumą

Dėl to, kad kovo 1-osos naktį Plungėje, A. Jucio gatvėje, akmenimis daužė automobilių langus, Artūras Petrikas (gim. 1989 m.) gegužės 6 dieną užsidirbo dar vieną teistumą. Praeityje jau teistas vyras pirmąją pavasario naktį kažko supykęs pylė į „BMW“ ir „Volkswagen“ mašinų stiklus.

Praeityje jau teistas vyras pirmąją pavasario naktį kažko supykęs pylė į „BMW“ ir „Volkswagen“ mašinų stiklus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Praeityje jau teistas vyras pirmąją pavasario naktį kažko supykęs pylė į „BMW“ ir „Volkswagen“ mašinų stiklus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Praeityje jau teistas vyras pirmąją pavasario naktį kažko supykęs pylė į „BMW“ ir „Volkswagen“ mašinų stiklus.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Praeityje jau teistas vyras pirmąją pavasario naktį kažko supykęs pylė į „BMW“ ir „Volkswagen“ mašinų stiklus.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lina Motužienė, www.pzinios.lt

May 18, 2020, 9:14 AM

Baudžiamoji byla dėl viešosios tvarkos pažeidimo (BK 284 str.) išnagrinėta rašytinio proceso tvarka, kaltinamojo atžvilgiu surašytas baudžiamasis įsakymas.

A. Petrikas kaltintas dėl dviejų chuliganiškų epizodų, abu išpuoliai įvykdyti kovo 1-osios naktį, A. Jucio gatvėje.

Teismas nustatė, jog būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, minėtas asmuo įžūliais ir vandališkais veiksmais, pasireiškusiais svetimo turto sugadinimu, demonstravo nepagarbą aplinkiniams ir sutrikdė visuomenės rimtį bei tvarką.

Pirmu atveju A. Petrikas mesdamas akmenį išdaužė M. M. priklausančio automobilio „BMW 535“ priekinį dešinės pusės durelių lango stiklą, kurio vertė 120 eurų, bei sugadino statramstį, kurio vertė 400 eurų. Iš viso nukentėjusysis patyrė 520 eurų žalą.

Antru atveju chuliganas akmenį paleido į M. V. priklausantį automobilį „VW Golf“ ir iškūlė priekinį kairės pusės šoninį vairuotojo durelių lango stiklą, kurio vertė 50 eurų.

Taip pat sugadino priekines kairės pusės vairuotojo dureles, kurių vertė 80 eurų, ir vidaus apdailos plastmasę, kurios vertė 25 eurai. Nukentėjusiajam M. V. buvo padaryta 155 eurų žala.

Lengvinančia aplinkybe teismas laikė kaltinamojo prisipažinimą ir gailėjimąsi. Sunkinančiomis aplinkybėmis pripažintina tai, kad nesunkius tyčinius nusikaltimus jis padarė būdamas girtas ir būdamas recidyvistu, t. y. turėdamas neišnykusį teistumą.

Tiesa, vyras yra dirbantis, neturi galiojančių administracinių nuobaudų.

Chuliganiškai pasielgusiam A. Petrikui teismas skyrė subendrintą laisvės apribojimo bausmę dešimčiai mėnesių, paskiriant įpareigojimus tęsti darbą ir pusmetį nevartoti alkoholinių gėrimų ar kitų psichiką veikiančių medžiagų.

Nesutikdamas su teismo baudžiamuoju įsakymu paskirta bausme, per 14 dienų nuteistasis gali paduoti prašymą, kad bylos nagrinėjimas būtų surengtas teisme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.