Automobilį pardavęs vilnietis pateko į nepavydėtiną situaciją: taip gali nutikti kiekvienam Tyrėjams teko žiūrėti į laikrodį

Automobilį pardavęs vilnietis jį išregistravo greičiau nei per valandą, bet prie vairo sėdęs naujasis savininkas Kelių eismo taisykles spėjo pažeisti dar greičiau. Incidento tyrėjams teko žiūrėti į laikrodį.

Dailininkui V.Jurkūnui pavyko įrodyti, kad prie automobilio vairo sėdėjo ne jis.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Dailininkui V.Jurkūnui pavyko įrodyti, kad prie automobilio vairo sėdėjo ne jis.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Dailininkui V.Jurkūnui pavyko įrodyti, kad prie automobilio vairo sėdėjo ne jis.<br> Lrytas.lt nuotr.
Dailininkui V.Jurkūnui pavyko įrodyti, kad prie automobilio vairo sėdėjo ne jis.<br> Lrytas.lt nuotr.
Dailininkui V.Jurkūnui pavyko įrodyti, kad prie automobilio vairo sėdėjo ne jis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Dailininkui V.Jurkūnui pavyko įrodyti, kad prie automobilio vairo sėdėjo ne jis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-07-08 20:23, atnaujinta 2020-07-09 11:46

Žinomas karikatūristas Vytautas Jurkūnas pats pateko į šmaikščios karikatūros vertą situaciją.

Policininkai jį palaikė Eismo taisyklių pažeidėju, nors kai pažeidimas buvo užfiksuotas, menininkas jau nebeturėjo automobilio.

Birželio 25-ąją savo automobilį „Mitsubishi Pajero Sport“ jis pardavė, o kitą dieną elektroniniu paštu sulaukė kelių policijos protokolo.

Nulėmė septynios minutės

Buvo nurodyta, jog birželio 25-ąją Vilniuje, Konstitucijos prospekto ir T.Narbuto gatvės sankryžoje, V.Jurkūnas automobilį vairavo rankoje laikydamas mobilųjį telefoną.

Už tai jam grėsė bauda nuo 60 iki 90 eurų, o neginčijant pažeidimo ir sumokant ją iš karto – 30 eurų.

Nustebęs menininkas atsivertė automobilio pirkimo ir pardavimo sutartį. Ji buvo pasirašyta 15 valandą.

Pardavęs automobilį V.Jurkūnas iškart kreipėsi į „Regitrą“, kad jis būtų išregistruotas. Jo prašymas buvo įvykdytas 15 val. 52 min.

Telefonu kalbantis vairuotojas buvo nufotografuotas 15 val. 45 min. Pareigūnams užfiksavus pažeidimą dar septynias minutes automobilio savininkas formaliai buvo V.Jurkūnas.

Viltis – išskirtiniai ūsai

„Niekada negali žinoti, kas tyko už kampo ir kokia svarbi kiekviena minutė“, – svarstė V.Jurkūnas, dėl keistos situacijos nerimavęs visą savaitgalį.

Protokolas menininką pasiekė penktadienį, o kol jis pats išsiaiškino, kas iš tiesų įvyko, baigėsi policijos darbo laikas.

Protokolą surašiusiai policijos tyrėjai pirmadienį paskambinęs V.Jurkūnas sužinojo, jog jo buvusiame automobilyje sėdintis ir telefonu kalbantis vairuotojas yra užfiksuotas nuotraukoje.

Dailininkui pasidarė šiek tiek ramiau: „Juk antrų tokių ūsų Vilniuje nėra.“

Nuotraukoje – jaunas vyras

Norėdamas įrodyti, kad pažeidimą padarė tikrai ne jis, V.Jurkūnas policijai nusiuntė automobilio pardavimo sutartį ir „Regitros“ pažymą. „Būčiau tikrai nesiginčijęs ir sumokėjęs baudą, jeigu pažeidimą būčiau padaręs pats“, – teigė V.Jurkūnas.

Pareigūnai patikėjo, jog telefonu kalbėjo vairuotojas, kuris teisėtu automobilio savininku tapo tik po 7 minučių. Tai išdavė ir nuotrauka. „Protokolą surašiusi tyrėja pripažino, kad jai būtų užtekę tik pažiūrėti į mano gimimo metus. Supratau, kad man jau ne trisdešimt“, – juokavo 74 metų dailininkas.

Pirkėjui paskambino pats?

V.Jurkūnas neatmetė, kad policija telefoną laikantį visureigio vairuotoją galėjo užfiksuoti kaip tik tuo momentu, kai automobilio pirkėjui paskambino jis pats.

„Man „Regitra“ pranešė, kad automobilis bus išregistruotas po dešimties minučių, o aš iš karto paskambinau pirkėjui pasakyti, kad viskas gerai“, – kuriozinę situaciją prisiminė karikatūristas.

Apie tai, kad vairuotojas galėjo padaryti pažeidimą ir dėl jo paties skambučio, V.Jurkūnas pasakė ir Vilniaus kelių policijos vadovui, paskambinęs jam padėkoti už greitai išspręstą nesusipratimą.

Jei policija protokolą dėl Eismo taisyklių pažeidimo surašo nedalyvaujant pažeidėjui, jis visada siunčiamas automobilio savininkui.

Baudos norintis išvengti savininkas per mėnesį turi nurodyti, kas pažeidimo padarymo metu naudojosi ar vairavo jam priklausantį automobilį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.