Du „lenktynininkai“ nusprendė išsiaiškinti, kas yra kas: trikojis įamžino abu

Jei ankstesni greičio matuokliai sugebėdavo užfiksuoti tik vieną greičio viršytoją vienu kartu, dabartiniai Lietuvos policijos naudojami mobilūs trikojai greičio matuokliai – daug išmanesni. Tuo galės įsitikinti du kelyje A6 greitį stipriai viršiję „kelių ereliai“ – jiems jau skrieja linkėjimai su baudos kvitu nuo Kauno policijos.

 Trikojis kelyje A6 (Kaunas-Zarasai-Daugpilis) užfiksavo automobilius: „Mitsubishi“ ir „Honda“<br> Kauno policijos VPK nuotr.
 Trikojis kelyje A6 (Kaunas-Zarasai-Daugpilis) užfiksavo automobilius: „Mitsubishi“ ir „Honda“<br> Kauno policijos VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2020, 11:29 AM, atnaujinta Aug 31, 2020, 11:56 AM

Apie praėjusio savaitgalio lakstūnus informavo Kauno apskrities policijai vadovaujantis Elanas Jablonskas.

„Rubrika „Savaitės lakstūnas“ po trumpos pertraukos grįžo. Kaip visada, turime išskirtinių atvejų“, – rašo E.Jablonskas. Jis pasidalijo nuotrauka, kurioje užfiksuoti du greitį viršijantys automobiliai.

„Penktadienio vakarą du nelabai sportiniai automobiliai bandė savo galimybes ir, tikėtina, rungtyniavo „kas yra kas“. Trikojis kelyje A6 (Kaunas-Zarasai-Daugpilis) užfiksavo automobilius: „Mitsubishi“ ir „Honda“. Jiems abiem fiksuotas vienodas greitis – 162 km/val.“ – informuoja E.Jablonskas.

Pasak pareigūno, Kauno policija jiems išsiuntė linkėjimus. Kuris „lenktynininkas“ laimėjo, neatskleidžiama.

Nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 50 km/val. numato 450–550 Eur baudą (su teisių atėmimu iki 18 mėn.).

Lrytas.lt primena, kad saugaus važiavimo greičio nepasirinkimas ar leistino greičio viršijimas 2019 m. buvo svarbiausia avarijų priežastis, nulėmusi 35 proc. eismo įvykių, kurių metu žuvo ar buvo sužeisti žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda