Pažeidėjus persekiojęs vilnietis sulaukė atsako: po incidento – policijos tyrimas

Pažeidėjus uoliai persekiojantis vilnietis Eduardas Kriščiūnas sulaukė atsako – ant jo kažkas šliūkštelėjo kibirą vandens. Vyras išsigando, nuvirto nuo dviračio ir sugadino priekinį ratą.

lrytas.lt koliažas
lrytas.lt koliažas
Virsdamas per vairą E.Kriščiūnas sugebėjo sulaužyti priekinį dviračio ratą.<br>E.Kriščiūno nuotr.
Virsdamas per vairą E.Kriščiūnas sugebėjo sulaužyti priekinį dviračio ratą.<br>E.Kriščiūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 21, 2020, 2:30 PM

Kas buvo tas kerštautojas, užpylęs vandens? Tokia mintis nepalieka E.Kriščiūno, juolab jis sako pastebėjęs skriaudiką.

Incidentas įvyko prieš porą savaičių.

Vilnietis dviračiu važiavo pro vieną Smėlio gatvės daugiabutį namą ir išgirdo, kaip kažkas nedraugiškai šaukia apie fotografavimą.

Po to E.Kriščiūnas dar girdėjo šliūkštelėjimą ir pajuto, kad buvo apipiltas vandeniu.

Kaip vėliau skunde Vilniaus 1-ojo policijos komisariato viršininkei Danutei Brazdeikienei nurodė nukentėjusysis, jis spėjo pastebėti, kaip vandeniu apipylęs vyriškis uždaro antrojo aukšto balkono duris.

Tuo metu E.Kriščiūnas nesuvaldė dviračio, persisvėrė per vairą, virto, o priekinis ratas lūžo. Vilnietis nesusižeidė, bet per incidentą patirtus nuostolius įvertino 40 eurų.

Kaip tik tuo metu iš laiptinės išėjo žmogus ir pasakė, kad matė, kas užpylė vandens. „Šūktelėjau, bet niekas nepasirodė. Nuėjau prie buto durų – neatidarė“, – pasakojo vilnietis.

Dėl to aktyvus vyriškis nutarė kviesti policiją.

Nors budėtojas siūlė skundą surašyti internetu, E.Kriščiūnas reikalavo, kad pareigūnai atvažiuotų į įvykio vietą.

E.Kriščiūnas nustebo, kad atvažiavę policininkai atsisakė eiti į nurodytą butą.

„Dar kartą pasiūliau pakalbėti su įtariamuoju ir tik po to apklausti liudininką, gavau pasiūlymą nemokyti jų dirbti. Parsinešiau dviratį namo“, – prisiminė vilnietis.

Po kurio laiko jis nutarė grįžti atgal ir toliau stebėti, kas vyksta. Apklausę liudininką pareigūnai vis dėlto užėjo į įtariamojo laiptinę.

E.Kriščiūnas ėmė skaičiuoti laiką ir nustatė, kad su įtariamuoju policininkai kalbėjo daugiausia 4 minutes: „Abejoju, kad per tiek laiko suspėjo išaiškinti, kas gresia už melagingus parodymus, ir susirinko visus reikiamus parašus.“

Vilnietis neatlyžo ir pareigūnų ėmė teirautis, kaip sekėsi.

Policininkai, jo žodžiais, bendrauti nesiveržė ir eidami tolyn vis kartojo, kad nukentėjusysis viską suras tyrimo medžiagoje.

Pusę metų į kiemą važinėja kaip į darbą

E.Kriščiūnas garsėja tuo, kad ypač mėgsta fotografuoti ant vejos stovinčius automobilius, fiksuoti kitus Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Jis kasdien krūvas nuotraukų siunčia policijai, savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui.

Taip jis pusę metų vis pasirodydavo prie P.Vileišio gatvės 25-ojo namo, kur užsiėmė mėgstama veikla – fotografavo ant vejos ar šaligatvio pastatytus automobilius.

Tuo E.Kriščiūnas neapsiribojo. Jis pasigamino raudonų lapelių, kuriuose surašytas tekstas, panašus į savivaldybės kontrolierių pranešimą apie pažeidimą. Tuos lapelius jis kaišioja už automobilių valytuvų.

Už tai savivaldybės pareigūnai E.Kriščiūnui surašė protokolą. Tačiau E.Kriščiūnas trauktis neketino. Jis žadėjo kiemą akylai stebėti dvejus metus, kol, jo žodžiais, įves tvarką. Tai gyventojai pavadino jų terorizavimu.

Pasak gyventojų, E.Kriščiūnas prie P.Vileišio gatvės 25-ojo namo pradėjo lankytis kaip važiuodamas į darbą. Kai kurie jų per trumpą laiką sulaukė iki 200 eurų baudų už automobilio statymą nenustatytoje vietoje. Mat E.Kriščiūnas darbavosi itin uoliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.