Istorinį dvaro parką be gailesčio niokoja keturračiai: gyventojai neslepia pasišlykštėjimo

Kėdainių rajono Dotnuvos seniūnijos Šlapaberžės kaimo gyventojai sunerimę – jų mėgstamą istorinį dvaro parką niokoja keturračiai. Šie ne tik darko žemės paklotę, bet ir važinėja Kruosto upeliu. Gyventojams skaudu ir liūdna žiūrėti, kaip niokojamas jų kaimas.

Senjorai šiais laikais išmanūs, kai kurie turi mobiliuosius telefonus su kameromis. Tad poniai Nijolei pavyko užfiksuoti Šlapaberžės parką niokojančius keturračius.<br>N.Laurinavičienės nuotr.
Senjorai šiais laikais išmanūs, kai kurie turi mobiliuosius telefonus su kameromis. Tad poniai Nijolei pavyko užfiksuoti Šlapaberžės parką niokojančius keturračius.<br>N.Laurinavičienės nuotr.
Kėdainių rajono Dotnuvos seniūnijos Šlapaberžės kaimo gyventojai sunerimę – jų mėgstamą istorinį dvaro parką niokoja keturračiai.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Kėdainių rajono Dotnuvos seniūnijos Šlapaberžės kaimo gyventojai sunerimę – jų mėgstamą istorinį dvaro parką niokoja keturračiai.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Dimitrijus Kuprijanovas, www.rinkosaikste.lt

Nov 5, 2020, 6:40 PM

Upelis virto trasa

Šlapaberžės kaimo gyventojai su skausmu akyse žiūri į parke dažnai riaumojančius keturračius, kurie niokoja Kruosto upelio vagą. Keturračiais išvažinėtas visas parkas, todėl gyventojai, nebežinodami ko imtis, sugalvojo fotografuoti vaizdus ir viešinti juos internete.

„Mūsų mylimas Kruosto upelis virto keturračių trasa. Mes čia vaikystėje kilbukus gaudėm. Buvo skaidrus vanduo. Juodasis gandras atskrisdavo pažvejoti, po medžių šaknim tulžiai vaikus augino. O kas dabar darosi? Baisu“, – pasipiktinimo neslėpė kraštietė Nijolė Laurinavičienė.

Užfiksavo nedorėlius

Senjorai šiais laikais išmanūs, kai kurie turi mobiliuosius telefonus su kameromis. Tad poniai Nijolei pavyko užfiksuoti parką niokojančius keturračius.

„Ten išvažinėti plačiausi takai, parkas suniokotas. Kad visi tai įsivaizduotumėt, reikia pačiam pamatyti. Bandžiau su jais kovoti, bet jie nereaguoja. Matyt, reikia, kad už rankos pagavus nuvesčiau tuos niekadėjus pas teisėsaugą“, – pykčio neslėpė N. Laurinavičienė.

Prašo informuoti

„Rinkos aikštė“ susisiekė su Policijos departamentu. Nusiuntėme gyventojų skundą, o departamento specialistai informavo, kad apie tokius dalykus gyventojai kuo skubiau informuotų policiją. Tuomet pareigūnai imsis atitinkamų veiksmų. Kol kas jokių pranešimų apie Šlapaberžės parką niokojančius keturračius nėra gauta.

„Apie tokią problemą galima pranešti paskambinus Bendruoju pagalbos telefonu 112. Taip pat galima užpildyti pranešimą internetu www.epolicija.lt“, – paaiškino specialistai.

Numatyta taisyklėse

Važiavimo keturračiais taisykles reglamentuoja Kelių eismo taisyklės – keturračiais galima važiuoti tais pačiais keliais, kaip ir kitoms motorinėms transporto priemonėms. Tai reiškia – draudžiama važinėti bekele ir natūralia miško paklote.

Tačiau šio draudimo, deja, paiso ne visi. Atsiranda tokių, kurie motociklais ir keturračiais niokoja parkų ar miškų paklotes.

paklotės niokojimą numatytos baudos, Kėdainių mieste ir rajone yra trasų, skirtų važinėtis keturračių ir motociklo sporto entuziastams, todėl, galėdami rinktis legalias trasas, motociklininkai neturėtų važinėti bekele, darydami žalą gamtai.

Niokojama paklotė

Policijos pareigūnai pastebi, kad vis daugiau keturračiais važinėjančių vairuotojų nesirenka važiuoti keliais, o atvirkščiai – niokoja paklotę važiuodami tiesiai per miškus, draustinių šlaitus ar net pažintinius takus, ne kartą miškininkai rado ratais išdraskytus neseniai pasodintus medelius.

Labiausiai paklotė suniokojama, kai važinėjamasi po lietaus, esant šlapiai žemei – tuomet paliekamos ypač gilios provėžos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją