Galimai suklastotą vairuotojo pažymėjimą turėjęs tadžikas uždarytas į areštinę

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė iš Lenkijos į Lietuvą automobiliu „Opel Astra“ vykusį tadžiką, kuris pateikė, įtariama, padirbtą savo šalies vairuotojo pažymėjimą. Maža to, įtariama, kad prie automobilio pritvirtinti vokiški valstybiniai numeriai priklauso kitai mašinai.

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė iš Lenkijos į Lietuvą automobiliu „Opel Astra“ vykusį tadžiką, kuris pateikė, įtariama, padirbtą savo šalies vairuotojo pažymėjimą.<br>www.jp.lt nuotr.
Kalvarijos pasieniečiai sulaikė iš Lenkijos į Lietuvą automobiliu „Opel Astra“ vykusį tadžiką, kuris pateikė, įtariama, padirbtą savo šalies vairuotojo pažymėjimą.<br>www.jp.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

www.jp.lt

2021-02-26 15:42

VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Suvalkai – Marijampolė, sustabdė iš Lenkijos ką tik įvažiavusį automobilį „Opel Astra“ Vokietijos numeriais. Mašiną vairavo 36 metų Tadžikijos pilietis.

Užsieniečio pateiktas tadžikiškas vairuotojo pažymėjimas pasieniečiams sukėlė įtarimų. Paaiškėjo, kad šis dokumentas galimai suklastotas. Taip pat Kalvarijos pasieniečiai nustatė, kad „Opel Astra“ paženklinta kitai transporto priemonei priklausančiais vokiškais valstybiniais registracijos numeriais.

Pasieniečiai tadžiką sulaikė ir uždarė į areštinę. Dėl disponavimo suklastotu dokumentu ar jo panaudojimo Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Be to, Kalvarijos pasieniečiai tadžikui už transporto priemonės su pritvirtintais ne tai transporto priemonei išduotais valstybinio numerio ženklais vairavimą skyrė 120 eurų administracinę baudą.

Automobilis „Opel Astra“ saugomas Kalvarijos užkardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.