Pagėgių gyventojos 100 metrų kelionę galima paskelbti Gineso rekordų knygoje: teismas įpareigojo sumokėti pustrečio tūkstančio eurų

Pagėgių krašto gyventojos, 50-metės D. V. „sėkmės istoriją“ būtų galima paskelbti Gineso rekordų knygoje. Tai būtų brangiausiai pasaulyje kainavusi 100 metrų „poilsinė“ kelionė – tiek nedaug tenuvažiavo, o teismas jai pateikė sąskaitą sumokėti pustrečio tūkstančio eurų.

Pagėgių krašto gyventojos, 50-metės D. V. „sėkmės istoriją“ būtų galima paskelbti Gineso rekordų knygoje.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Pagėgių krašto gyventojos, 50-metės D. V. „sėkmės istoriją“ būtų galima paskelbti Gineso rekordų knygoje.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Pagėgių krašto gyventojos, 50-metės D. V. „sėkmės istoriją“ būtų galima paskelbti Gineso rekordų knygoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pagėgių krašto gyventojos, 50-metės D. V. „sėkmės istoriją“ būtų galima paskelbti Gineso rekordų knygoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pagėgių krašto gyventojos, 50-metės D. V. „sėkmės istoriją“ būtų galima paskelbti Gineso rekordų knygoje.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Pagėgių krašto gyventojos, 50-metės D. V. „sėkmės istoriją“ būtų galima paskelbti Gineso rekordų knygoje.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Pagėgių krašto gyventojos, 50-metės D. V. „sėkmės istoriją“ būtų galima paskelbti Gineso rekordų knygoje.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Pagėgių krašto gyventojos, 50-metės D. V. „sėkmės istoriją“ būtų galima paskelbti Gineso rekordų knygoje.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Vidas Kalinauskis, www.silokarcema.lt

Oct 12, 2021, 10:29 AM, atnaujinta Oct 12, 2021, 10:38 AM

Vairuotoja įpūtė 3,11 promilių

Gaila, kad teismų sprendimai neviešinami Gineso rekordų knygoje. O tai būtų galima ir dar vieną rekordą priskirti – vairuotoja į alkoholio matuoklį įpūtė 3,11 promilių. Kažin, ar yra kada nors Pagėgiuose buvusi girtesnė ir vairuotojo pažymėjimo niekada neturėjusi vairuotoja?

Tai atsitiko liepos 16-osios vakarą, apie 23.15 val., Bitėnų kaime (Lumpėnų sen.). D. V. iš baliaus važiavo namo...

Moteris savo kaltę pripažino visiškai. Nurodė, kad automobilį moka vairuoti, anksčiau yra važinėjusi tik po kiemą. Ši transporto priemonė priklauso jos vyro tėvui. „Audi 80“ prieš porą dienų iki įvykio pasiskolino iš uošvio savo reikmėms, kuris net neįtarė, kad ji apsvaigusi nuo alkoholio vairuos jo transporto priemonę.

Liepos 16-sios vakarą ji kartu su savo vyru ja nuvažiavo pas pažįstamą, kur visi kartu gėrė degtinę. Jau buvo gerokai apsvaigusi nuo alkoholio, sutuoktinis taip pat buvo neblaivus. Ji kelis kartu prašė vyro važiuoti namo. Šiam nesutikus, labai supyko. Todėl sėdo prie automobilio vairo ir jį užsivedė. Ketino važiuoti namo. Sutuoktinis, pamatęs, ką ji daro, atsisėdo į keleivio vietą. Išvažiavo iš kiemo, bet maždaug už 100 metrų įlėkė į pakelės griovį.

Jos vyras liepė jai išlipti iš automobilio ir pats atsisėdo prie vairo, o ji – šalia. Vyras net nebandė užvesti automobilį. Jis iš karto pasakė, kad taip paprastai iš griovio išvažiuoti nepavyks. Ir pamatė, kaip prie jų atvažiavo pareigūnai. Ji viską jiems pasakė: kad pati vairavo automobilį, iš karto to neneigė ir prisipažino. Jai buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis. Apgailestavo, jog automobilį vairavo būdama apsvaigusi ir neturėdama teisės to daryti, kad pasielgė neatsakingai, nepagalvojo apie pasekmes.

Vyras prabudo griovyje

Kaltinamosios vyras paliudijo, kad prieš dvi dienas automobilį pasiskolino iš savo tėvo. Pastarasis automobilį pirko maždaug prieš dešimt metų. Nežinojo, kiek mokėjo už jį.

Liepos 16-ąją dar prieš išvažiuodami į svečius kalbėjo, kad liks ten miegoti ir namo nevažiuos. Apie 23 val. jam stipriai apsvaigus nuo alkoholio, žmona sugalvojo važiuoti namo. Jis jai pasakė, kad jie namo nevažiuos, nes yra neblaivūs. Jis neprisiminė, kuriuo metu jį nuvedė į automobilį ir pasodino į keleivio vietą. Jis užmigo. O prabudo, kai pajuto, kad yra jau griovyje.

Jis išlipo iš keleivio vietos ir liepė žmonai leisti jam atsisėsti prie vairo. Kai atsisėdo prie vairo, suprato, kad pats savo jėgomis iš griovio neišvažiuos. Tuo metu prie jų privažiavo pasieniečiai. Žmona iš karto prisipažino, kad automobilį vairavo ji. Jis tik po eismo įvykio persėdo į vairuotojo vietą, bet automobilio neužvedė. Atvykus policijos pareigūnams jis atsisakė nusistatyti girtumą.

Kaltinamosios uošvis teigė, kad automobilį buvo pirkęs prieš 15 metų. Už jį mokėjo 2 800 litų. Automobilis yra senų metų, bet buvo suremontuotas ir tinkamas važinėti.

Jis nežinojo, kad sūnus su marčia sugalvos taip neatsakingai pasielgti ir būdami neblaivūs važinės jo automobiliu. Jis buvo šokiruotas, kad marti vairavo automobilį, neturėdama teisės to daryti ir dar būdama girta. Buvo labai pasipiktinęs tokiu marčios elgesiu ir neatsakingumu.

VSAT Pagėgių rinktinės jaunesnysis specialistas tarnybiniu pranešimu nurodė, kad liepos 16 d., apie 23.15 val., pastebėjo nuo kelio nuvažiavusį automobilį „Audi 80“. Prie automobilio buvusi D. V. prisipažino, kad ji vairavo minėtą automobilį. Dėl šio įvykio buvo iškviesti policijos pareigūnai. Patikrinus D. V. girtumą pirmu pūtimu nustatyta 3,13 promilių. Praėjus 24 minutėms antru pūtimu nustatytas 3,11 promilių girtumas.

„Emprekis“ duomenimis, vidutinė tokio automobilio kaina yra 530 eurų.

Baudą sumažino kaltės pripažinimas

D. V. baudžiamąją atsakomybę lengvinančia aplinkybe laikytina tai, jog ji visiškai prisipažino padariusi baudžiamojo įstatymo numatytą veiką. Jos atsakomybę sunkinančių aplinkybių nenustatyta. Ji neteista, administracine tvarka nebausta, todėl sutiko su prokuroro siūloma bausmės rūšimi – bauda, jos dydžiu, specialiosios teisės atėmimu ir konfiskavimu.

Tauragės apylinkės teismo teisėja Raimonda Pauparienė pripažino D. V. kalta pagal Baudžiamojo kodekso 2811 straipsnio 1 dalį ir paskyrė jai 3 000 eurų dydžio baudą. Ji sumažinta vienu trečdaliu, galutinė bausmė – 2 000 eurų bauda.

Nustatyta, kad bauda turi būti sumokėta per 6 mėnesius nuo teismo baudžiamojo įsakymo įsiteisėjimo dienos. Išaiškinta, kad nustatytu laiku nesumokėta bauda bus išieškota priverstinai.

Paskirta ir baudžiamojo poveikio priemonė – 3 metams uždrausta naudotis (įgyti) teise vairuoti visų rūšių mechanines transporto priemones.

Taip pat nuspręsta išieškoti iš D. V. 530 eurų konfiskuotino turto – automobilio – vertę atitinkančią pinigų sumą.

Teismo baudžiamasis įsakymas jau įsiteisėjo ir yra nebeskundžiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.