Siekiama apmokestinti automobilių stovėjimą Birštone

Sulaukiant gyventojų ir atvykstančiųjų skundų, siekiama apmokestinti automobilių stovėjimą Birštone – savivaldybėje šiuo metu ruošiama tam skirta tvarka.

Birštonas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Birštonas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
N.Dirginčienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
N.Dirginčienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Birštonas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Birštonas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Birštonas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Birštonas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Birštonas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Birštonas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 7, 2021, 2:22 PM

„Automobilių stovėjimas šiuo metu yra nemokamas ir Birštone automobiliai jau nebetelpa – užgrūstos visos gatvės, gyventojai nebegali pravažiuoti į namus“, – BNS sakė Birštono merė Nijolė Dirginčienė.

„Žodžiu, pyksta visi – ir vietiniai, ir tie, kurie atvažiuoja, kad neturi, kur pasistatyti automobilio“, – pridūrė ji.

Savivaldybės taryba ketvirtadienį posėdyje pavedė administracijai parengti mokamo automobilių statymo Birštone tvarką, kurią taryba dar turės patvirtinti.

„Žiūrėsime – gal taryba pritars, gal nepritars. Dabar sutarėme, kad administracija rengia tokią tvarką, parengia schemą, kur galėtume apmokestinti – gal kažkuriose gatvėse galėtume uždrausti statyti automobilius, padaryti pėsčiųjų gatves. Tokie yra pamąstymai, tokios mintys“, – teigė kurorto vadovė.

Anot jos, kol kas apie kainas nebuvo diskutuojama, tačiau ketinama pasidomėti, kokios jos yra kituose kurortuose.

„Neringa jau seniai apmokestinusi automobilių stovėjimą, Palanga taiko tą mokestį. Tų pavyzdžių yra. Ir didieji miestai apmokestinę visus, kurie atvyksta“, – kalbėjo N.Dirginčienė.

Merės teigimu, Birštono gyventojai, jeigu būtų pritarta mokamam automobilių stovėjimui gatvėse, galėtų turėti leidimus, statyti pirmą automobilį būtų nemokama.

„Esame truputėlį diskutavę tuo klausimu, žiūrime į kitus ir matome, kad, pavyzdžiui, pirmas automobilis nemokamas, antras galėtų būti mokamas 50 proc., o jeigu šeima turi tris automobilius, tai už trečio stovėjimą galėtų būti mokama 100 proc. kainos“, – svarstė Birštono savivaldybės merė.

N.Dirginčienė sako, kad su administracijos parengta tvarka bus galima susipažinti ir gyventojams, kurorto merė taip pat svarsto, kad automobilių stovėjimas Birštone galėtų būti apmokestintas jau kitą vasarą, o surinktos lėšos galėtų būti skirtos miesto tvarkymui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.