Šių automobilių savininkai turėtų sunerimti: jiems kyla didžiausia tikimybė nukentėti nuo ilgapirščių

Per dešimt šių metų mėnesių, policijos duomenimis, pavogti 224 automobiliai – beveik perpus mažiau nei praėjusiais metais tuo pačiu metu. Pasak vieno draudimo rinkos lyderių BTA, pandemija pakeitė tiek automobilių savininkų, tiek vagių įpročius – pastarieji nusitaikė į brangias automobilių detales.

Per dešimt šių metų mėnesių, policijos duomenimis, pavogti 224 automobiliai.<br>lrytas.lt nuotr.
Per dešimt šių metų mėnesių, policijos duomenimis, pavogti 224 automobiliai.<br>lrytas.lt nuotr.
Per dešimt šių metų mėnesių, policijos duomenimis, pavogti 224 automobiliai.<br>V.Balkūno nuotr.
Per dešimt šių metų mėnesių, policijos duomenimis, pavogti 224 automobiliai.<br>V.Balkūno nuotr.
Per dešimt šių metų mėnesių, policijos duomenimis, pavogti 224 automobiliai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Per dešimt šių metų mėnesių, policijos duomenimis, pavogti 224 automobiliai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2021-11-14 13:42

Praėjusiais metais, per pirmuosius 10 mėnesių, Lietuvoje iš viso pavogti 417 automobilių. Tuo pačiu laikotarpiu šiemet – beveik perpus mažiau – 224 automobiliai. Pasak policijos atstovų, vagysčių tendencijai įtakos turėjo karantinas ir sumažėjęs žmonių mobilumas.

„Žmonės daugiau laiko praleido namuose, suveikė ir savotiškas saugios kaimynystės principas.

Be to, dėl aktyvių policijos pastangų, ne vienos išaiškintos grupuotės bei tobulėjančių sistemų vagims vis sunkiau pagrobtas mašinas realizuoti – tai taip pat duoda vaisių ir atspindi ilgametę automobilių vagysčių mažėjimo tendenciją“, – sako policijos komunikacijos vadovas Ramūnas Matonis.

Draudikai taip pat pastebi mažėjančią automobilių vagysčių statistiką, tačiau atkreipia dėmesį, kad vagys nusitaikė į brangių automobilių detales ir vagystes iš automobilių.

„Mūsų klientai nuo automobilių vagių šiemet nukentėjo dešimt kartų rečiau nei pernai. Tačiau pastebime, kad nežymiai išaugo vagysčių iš automobilių statistika – toks grobis vagims lengviau įkandamas ir greičiau realizuojamas.

Patarimas čia paprastas – stengtis automobilyje nepalikti vertingų daiktų, o automobilio kasko draudimas užtikrins, kad rūpesčių būtų kuo mažiau“ , – sako BTA ekspertizių skyriaus vadovas Andrius Žiukelis.

Surinkta statistika rodo, kad dažniausiai automobilių detalių vagių taikiniu tampa BMW, „Mercedes Benz“, „Lexus“, „Volvo“, „Porsche“ markės automobiliai. Dažniausiai vagiamos apdailos detalės, žibintai, veidrodėliai, multimedijos įranga bei oro pagalvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.