Potvynio vanduo išplovė dešimtis tūkstančių eurų kainuojančius „auksinius“ medelius 

„Šilokarčema“ jau rašė, kad kelio Šilutė-Rusnė pylimo šlaitus išplovė vanduo. Matosi, kad griūva įtvirtinimai. Vanduo baigia pasiglemžti ir išardyti Žalgirių stotelę. Primename, kad estakados statyba atsiėjo beveik 17 milijonų eurų. Tai ne viskas, potvynis išplovė ir palei kelią pasodintus medžius.

Dalis medžių buvo vėjo išvartyti, kita dalis ledų nulaužta.<br>lrytas.lt fotomontažas
Dalis medžių buvo vėjo išvartyti, kita dalis ledų nulaužta.<br>lrytas.lt fotomontažas
Potvynio vanduo išplovė dešimtis tūkstančių eurų kainuojančius „auksinius“ medelius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Potvynio vanduo išplovė dešimtis tūkstančių eurų kainuojančius „auksinius“ medelius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dalis medžių išguldyta, dalis išlaužyta.<br>„Šilokarčemos“ nuotr.
Dalis medžių išguldyta, dalis išlaužyta.<br>„Šilokarčemos“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 14, 2022, 4:17 PM

Taigi, nuskendo dar 44,3 tūkst. eurų. Būtent tiek kainavo beveik 300 medžių, kurie sodinti 2020-aisiais. Istorija tokia – pradėjus garsiosios estakados statybą palei kelią išpjauti senieji medžiai, kurių susipynusios šaknys tvirtino pylimą.

Konkursą medžių sodinimo darbams atlikti laimėjo įmonė „Megaplantas“, kurios vadovas Gediminas Valašinas portalui „klaipeda.diena.lt“ teigė, kad viskas tik dėl to, kad tokius projektus projektuoja žmonės, kurie nebuvę Rusnėje ir apie potvynį gal tik yra girdėję.

Prie sankasos medžių sodinti nebuvo galima. Todėl jie susodinti žemiau. Tačiau, jau pirmais metais pamario krašto gyventojai matė – dalis medžių buvo vėjo išvartyti, kita dalis ledų nulaužta. Tik maža dalis lapuočių atsigaus. Dabar medžiai priklauso Kelių direkcijai.

„Kai labiau rūpi asfaltas, medžiai nerūpės. Pinigai išmesti tiesiogiai į balą. Jau po pirmos žiemos buvo aišku, kad čia blogai. Galėjo bent dalį persodinti, yra ten vietų. Mes juk negalime jų liesti ar iškasinėti, tai būtų vagystė“, – sakė portalui G.Valašinas.

Šilutės seniūnas Raimondas Steponkus tikino, kad vyko apžiūrėti estakados būklės ir apie tą bėdą žino. Anot jo, ten įmanoma sutvarkyti, pabetonuoti reikėtų – nėra taip baisiai, bet iš tiesų šiek tiek yra paplauta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.