„Panevėžio keliai“ baudžiama už teismo vilkinimą, buvęs vadovas toliau sieks teisingumo

Praėjusių metų vasarį atleistas vienos iš didžiausių Panevėžio darbdavių AB „Panevėžio keliai“ vadovas Virmantas Puidokas toliau sieks teisingumo. Panevėžio apylinkės teismas konstatavo, kad bendrovės „Panevėžio keliai“ (nuo 2022 kovo – „UAB HISK“) elgesys yra laikytinas sąmoningu veikimu prieš teisingą ir greitą bylos nagrinėjimą, todėl atmetė bandymus vilkinti teismo procesą, bendrovei skirta bauda.

Keliai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Keliai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2022, 12:56 PM

Tikisi teisingumo

Net 23 metus „Panevėžio keliams“ vadovavęs V. Puidokas praėjusių metų kovą kreipėsi į teismą prašydamas priteisti jam 226 tūkst. eurų išeitinę išmoką pagal darbo sutartį. „Panevėžio keliai“ siekdami nemokėti išeitinės išmokos pateikė priešieškinį buvusiam vadovui už daugiau kaip 626 tūkst. Eurų, o 2021 m. gruodį, „Panevėžio keliai“ pateikė 18,5 mln. eurų ieškinį V. Puidokui dėl tariamai padarytos žalos.

„Panevėžio kelių“ reikalavimus mano atžvilgiu vertinu kaip bauginimo priemonę ir bandymą vilkinti bylą dėl išeitinės išmokos priteisimo.“ – teigė V. Puidokas – „Atleisti vadovą yra valdybos neginčytina teisė. Tačiau atleidus vadovą seka bendrovės pareiga atsiskaityti su vadovu kaip darbuotoju pagal darbo sutartį ir išmokėti sutartą išeitinę išmoką. Šią išmoką skyrė pati valdyba prieš 7 metus.

Sutarčių privalu laikytis visiems. Kaip sakoma, melas atjoja raitas, tiesa ateina pėsčia. Esu pasiryžęs įrodyti kaltinimų eskaluojamų „Panevėžio keliai“ nepagrįstumą ir teisėtus interesus į išeitinę išmoką. Esu įsitikinęs, kad gyvename teisinėje valstybėje.“

V. Puidoko nuomone, apmaudu, kad santykius su buvusia darboviete tenka spręsti teisme, tačiau kito pasirinkimo jis neturi.

„Panevėžio keliams“ – bauda

Maža to, kad bylos vilkinimas buvo nutrauktas, teismas konstatavo, kad bendrovės elgesys yra laikytinas sąmoningu veikimu prieš teisingą ir greitą bylos išnagrinėjimą ir išsprendimą. Todėl matė būtina spręsti klausimą dėl teismo nuobaudos skyrimo bendrovei „Panevėžio keliai“. Už teismo proceso vilkinimą bendrovei skirta 2000 eurų bauda.

„Teismo nedviprasmiška pozicija dėl bylos vilkinimo leidžia tikėtis, kad po daugiau nei metų vilkinimo byla dėl išeitinės išmokos bus pradėta nagrinėti iš esmės“, – sako V. Puidokas. Anot jo, visus metus atsakovai vilkino laiką, kiek galėjo, teisinosi pandemija, laiko, resursų trūkumu, sąsajomis su kitomis bylomis, tačiau galų gale teismas atmetė jų bandymus stabdyti bylą ir uždegė žalią šviesą tolesniam procesui.

„Byla dėl išeitinės išmokos priteisimo, yra darbo teisinių santykių byla, kuri pagal įstatyminius terminus turėjo būti išnagrinėta dar praeitų metų viduryje. Tačiau „Panevėžio keliai“ meta milžiniškas pajėgas bylos užvilkinimui. Pastarasis akibrokštas – bylos nagrinėjimo išvakarėse pareiškiamas prašymas stabdyti bylą dėl 20 mln. eurų ieškinio.

Toks prašymas galėjo būti pareikštas prieš tris mėnesius. Teismas nedelsdamas reagavo skiriant „Panevėžio keliai“ nuobaudą už piktnaudžiavimą savo procesinėmis teisėmis. Kaip taisyklė, teisingumo siekia teisi šalis, kurios interesai pažeisti. Tuo tarpu „Panevėžio keliai“ elgesys byloje patvirtina, kad byla bendrovei yra „nepatogi“, – teigia V. Puidokui atstovaujantis advokatas Tomas Narkus. Jis patvirtino, kad toliau su atstovaujamuoju sieks teisingumo.

„Panevėžio keliai“ pretenzija buvusiam direktoriui yra viena iš didžiausių Lietuvos verslo istorijoje.

V. Puidokas buvo vienas iš pirmųjų, kuris viešai prabilo apie „Panevėžio kelių“ stambiojo akcininko Gvido Drobužo diktatą, viešai atskleidė raginimus žemesne nei rinkos kaina parduoti savo turimas akcijas ir atsisakyti reikalauti pagal sutartį priklausančios kompensacijos už vienašališką atleidimą iš darbo – neva tada visos bylos prieš jį bus nutrauktos. Atleistas iš pareigų Virmantas Puidokas liko mažuoju akcininku ir toliau iš buvusios darbovietės reikauja skaidrumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.