Britų premjerui – bauda: filmuodamasis automobiliu važiavo neprisisegęs saugos diržo

Didžiosios Britanijos policija penktadienį nubaudė ministrą pirmininką Rishi Sunaką (Rišį Sunaką) už tai, kad filmuodamas vaizdo įrašą socialiniams tinklams važiuojančiame automobilyje buvo neprisisegęs saugos diržo.

Rishi Sunakas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rishi Sunakas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Urtė Leškutė

2023-01-21 13:11

Lankašyro policija „Twitter“ pranešime, kuriame tiesiogiai neįvardijamas R. Sunakas, teigė: „Šiandien 42 metų vyrui iš Londono pateikėme sąlyginį pasiūlymą skirti fiksuotą baudą“.

Fiksuota bauda reiškia, kad R. Sunakas gali sumokėti baudą ir išvengti teismo posėdžio.

Dauningo gatvės atstovas spaudai teigė, kad R. Sunakas „visiškai pripažįsta, kad tai buvo klaida, ir atsiprašo“.

„Jis, žinoma, sutiks su fiksuota bauda“, – sakoma pranešime.

BBC pranešė, kad bauda už tai, kad keleivis automobilyje neprisisegė saugos diržo, yra 100 svarų sterlingų (apie 114 eurų). Jei byla pasiektų teismą, Sunakas turėtų sumokėti 500 svarų sterlingų (apie 570 eurų).

Ketvirtadienio vaizdo įraše R. Sunako socialinės žiniasklaidos kanalams matyti, kaip konservatorių lyderis neprisisegęs saugos diržo sėdi ant galinės važiuojančio automobilio sėdynės ir kelionės į Lankašyro grafystę metu kalba apie ekonomikos augimą skatinančią politiką.

Dauningo gatvė pranešė, kad R. Sunakas šią situaciją pavadino klaida ir atsiprašė už savo poelgį po to, kai ketvirtadienį pasirodė vaizdo įrašas ir netrukus jį pašalino iš „Instagram“.

Šiuo metu JK netyla kalbos apie R. Sunako susisiekimo įpročius, o jo politiniai oponentai atkreipė dėmesį į tai, kad jis pastarosiomis dienomis daug kartų naudojosi lėktuvu trumpiems skrydžiams.

Tai jau ne pirmas kartas, kai R. Sunakui skiriama policijos bauda.

Eidamas iždo kanclerio pareigas jis buvo nubaustas už tai, kad 2020 metų birželį dalyvaudamas vakarėlyje Dauningo gatvėje pažeidė vyriausybės nustatytas socialinės distancijos taisykles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.