Ant laiptų paspendė spąstus: keista, kad niekas neužsimušė

Drujos gatvėje prie viaduko remontuodami laiptus darbininkai užbetonuotas vietas sutvirtino išsikišusiomis metalo plokštėmis ir net nepasivargino jų aptverti. Keista, kad niekas neužsimušė.

 Išsikišusiomis plokštėmis sutvirtinę remontuojamas vietas darbininkai jas paliko savaitgaliui be jokių įspėjimų.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Išsikišusiomis plokštėmis sutvirtinę remontuojamas vietas darbininkai jas paliko savaitgaliui be jokių įspėjimų.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Išsikišusiomis plokštėmis sutvirtinę remontuojamas vietas darbininkai jas paliko savaitgaliui be jokių įspėjimų.<br>M.Kuizinaitės nuotr.
Išsikišusiomis plokštėmis sutvirtinę remontuojamas vietas darbininkai jas paliko savaitgaliui be jokių įspėjimų.<br>M.Kuizinaitės nuotr.
Taip dabar atrodo sutvarkyti laiptai – pusiau skusti, pusiau lupti.
Taip dabar atrodo sutvarkyti laiptai – pusiau skusti, pusiau lupti.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 7, 2023, 4:08 PM

Kodėl net laiptų remontas Vilniuje pavojingas? Ar sausį atnaujinti jų pakopas – pats geriausias metas?

Savivaldybės specialistai, apžiūrėję suremontuotus laiptus ties Drujos gatvės viaduku, nieko blogo neįžvelgė.

Jiems nesvarbu, kad pavojinga pėstiesiems vieta visą praėjusį savaitgalį nebuvo aptverta ar pažymėta. Taip, iš pradžių darbininkai ant laiptų turėklų buvo užrišę įspėjamąją juostą, bet vėliau ji buvo nuplėšta.

Ši vieta, kur pėsčiųjų tykojo išsikišusios plokštės, dar ir tamsi, todėl už jų užkliuvus nelaimė galėjo būti itin skaudi.

Savivaldybės atstovas Gabrielius Grubinskas aiškino, kad laiptus tvarkė įmonė „Tiltuva“, – betonavo avarines vietas.

Tvirtinamosiomis konstrukcijomis pavadintos išsikišusios plokštės buvo tam, kad betonas sustingtų tinkamai. Tačiau kodėl šios kone mirtinai pavojingos kliūtys nebuvo tinkamai pažymėtos – nežinia.

Apskritai laiptų remontas Vilniuje – skaudi tema. Štai rudenį Olandų gatvėje vienus laiptus suremontavo, bet šalia esančių kitų sutvarkyti nepavyko. Priežastis – sulinkęs pakopą tvirtinantis metalinis kampuotis.

Mėginsi jį tiesinti nulupęs – atgal nepritvirtinsi. Nupjausi diskiniu pjūklu – vėl nei šis, nei tas. Nesumąstė darbininkai, ką daryti, tai pastatė kliūtį žyminčią tvorelę. Ir stovėjo ji kelias savaites, o darbininkai galvojo.

S.Stanevičiaus gatvėje praėjusią vasarą – dar keistesnis laiptų remonto standartas. Ten trinkelės buvo priklijuotos ne betono mišiniu, o visai kitiems darbams naudojamomis montažinėmis putomis.

Po poros dienų pusė tokiu būdu priklijuotų trinkelių jau buvo atsiklijavusios.

Paklaustas, kas taip remontavo laiptus S.Stanevičiaus gatvėje, savivaldybės Infrastruktūros skyriaus vyresnysis patarėjas Arūnas Visockas nedaugžodžiavo.

Anot jo, laiptai įrengti valstybiniame sklype, juos įrengė ne savivaldybės rangovas.

Ar rangovas įpareigotas laiptus suremontuoti tinkamai, kiek tai kainuos, A.Visockas negalėjo atsakyti.

Beje, rudeniop tokiu pat būdu suremontuotus laiptus buvo galima pamatyti Palangos gatvėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.