Per N. Bunkės koncertą išsimaudyti sugalvojęs kaunietis išsiliejo ant apsaugos

Kauniečius pradžiugino neseniai duris atvėręs „Žalgirio“ baseinas Nemuno saloje, tačiau gyventojai susiduria su iššūkiais, kai į baseiną reikia patekti arenoje vykstant renginiui, mat ne visi dirbantys apsaugos darbuotojai yra supažindinti su automobilių stovėjimo tvarka ir kurie vairuotojai turi būti įleisti net renginių metu.

Kauniečius pradžiugino neseniai duris atvėręs „Žalgirio“ baseinas Nemuno saloje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauniečius pradžiugino neseniai duris atvėręs „Žalgirio“ baseinas Nemuno saloje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauniečius pradžiugino neseniai duris atvėręs „Žalgirio“ baseinas Nemuno saloje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauniečius pradžiugino neseniai duris atvėręs „Žalgirio“ baseinas Nemuno saloje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauniečius pradžiugino neseniai duris atvėręs „Žalgirio“ baseinas Nemuno saloje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauniečius pradžiugino neseniai duris atvėręs „Žalgirio“ baseinas Nemuno saloje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauniečius pradžiugino neseniai duris atvėręs „Žalgirio“ baseinas Nemuno saloje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauniečius pradžiugino neseniai duris atvėręs „Žalgirio“ baseinas Nemuno saloje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 14, 2023, 1:16 PM, atnaujinta Feb 14, 2023, 2:34 PM

„Daug kauniečių ir miesto svečių susiduria su panašią problema esant renginiams Kauno Žalgirio arenoje – pastovios spūstys, kamščiai, pykčiai, kartais net muštynės… Išsiplėtus „Nemuno salos“ pramogoms atsiradus baseinui vis daugiau žmonių plūsta į „Žalgirio“ areną, baseiną… Tuo metu, kai nevyksta renginiai viskas suprantama ir teka sava vaga, bet esant kokiems nors renginiams atsiranda nesusipratimai.

Daugelis pastebi spūstis įvažiuoti į arenos teritoriją, dėl ko jos susiformuoja? Pirmiausiai dėl to, jog dažniausiai apsauga, kuri reguliuoja srautus, pati nežino arba nėra supažindinta ką galima įleisti, o ko ne, dėl to, privažiavus automobiliui ir neatsidarius užtvarui reikia stovėti ir „kapotis-aiškintis“ su apsauginiu, kuris nenori įleisti automobilio kuriam ši teisė – priklauso.

Automatiškai susiformuoja spūstis, žmonės pradeda nervuotis, atsiranda milžiniška eilė norinčių, tokią teisę turinčių ir negalinčių įvažiuoti į teritoriją“, – problemą įvardijo kaunietis.

Pagal taisykles, į Nemuno salos teritoriją, net vykstant renginiams, gali įvažiuoti vietą ADC programėlėje rezervavę klientai, arenoje esančio sporto klubo „Lemon Gym“ lankytojai, turintys abonementus ir kurių automobilių numeriai suvesti į sistemą užkardo atsidarymui ir „Žalgirio“ baseino lankytojai, turintys abonementus.

„Būtent apie baseino lankytojus ir noriu išsiplėsti. Baseino lankytojai turintys abonementą – nario kortelę privalo būti įleidžiami į teritoriją, bet apsaugos darbuotojai dažniausiai to tiesiog nežino arba yra neinformuoti.

Sako, „jūsų numeris neįvestas į sistemą, skambinkit administratoriai kad įvestų“, bet jie patys nesupranta ką šneka, nes numerius į sistemą suveda tik „Lemon gym“, o baseinas kažkodėl tokios galimybės neturi, dėl to baseino abonementus turintys žmones dažniausiai yra pamiršti ir nebegauna teisėto įvažiavimo kuris jiems priklauso“, – apie problemą kalbėjo į baseiną per vargus bandantis patekti kaunietis.

Vyras papasakojo apie šeštadienio vakarą, apie 17 val. vykusį susidūrimą su apsaugos darbuotojais, kurie nepanoro į aikštelę įleisti baseine norėjusio apsilankyti vyriškio, nes „Žalgirio“ arenoje vyko Natalijos Bunkės koncertas.

„Prieina „apsauginis“, tu jam parodai baseino nario kortelę ir tikiesi būti įleistas – tačiau tau pasako „apsisukite, jums įvažiavimas negalimas“. Prastovėjęs eilėje bent pusvalandį tikrai nenori apsisukti, aiškini situaciją „apsaugai“, bet jis tiesiog neklauso, nusisuka. Gale stovintys eilėje pypina kad „greičiau varyk, ko čia stoviniuoji“, bet jie nežino situacijos“, – pasakojo į nemalonią situaciją patekęs vyras.

„Apsisuku, išvažiuoju, bet nepalieku šios situacijos likimo valiai. Atsistoju iš naujo į eilę, surandu „Žalgirio“ arenos apsaugos kontaktus, susisiekiu, paaiškinu situaciją, kad nesu įleidžiamas.

Apsaugos atstovai užtikrina, kad turiu būti įleistas, jeigu parodau abonemento kortelę, taip pat susisiekia su tuo metu dirbančiais apsauginiais per raciją ir dar sykį instruktuoja, kad į baseiną mašinos turi būti įleidžiamos.

Atstovėjus dar 30 min. eilėje, vėl privažiuoju prie to paties „Užkardo karaliaus“, kuris stebuklingai mane jau įleidžia.

Esu tikras kad tai atsitinka ne tik man, o daugeliui žmonių, kurie dėl netinkamai instruktuotos apsaugos vėjais praleidžia valandą laiko įrodinėjant savo tiesą, tuo pačiu formuojant „kamštį“. Kiti tiesiog apsisuka ir išvažiuoja, arba bando surasti vietą „Akropolio“ aikštelėje ir pėdinti link baseino pėsčiomis“, – piktinosi vyriškis.

Lankytojai turi būti įleisti

Dėl situacijos susisiekus su Kauno „Žalgirio“ arenos administracija, šie patikino, jog baseino lankytojai turi pilną teisę naudotis stovėjimo aikštele net ir renginių metu.

„Žalgirio“ arenos automobilių stovėjimo aikštelėje savo transporto priemonę nemokamai trims valandoms galima palikti ne renginių metu, tačiau tam reikia išmaniajame telefone būti įsidiegus „ADC parking“ programėlę ir susiejus ją su banko kortele bei automobilio valstybiniu numeriu“, – tikino arenos atstovai.

„Renginių metu automobilių parkavimo leidimą renginiui galima įsigyti „ADC parking“ sistemoje. Išimtis taikoma „ADC parking“ programėlės ir „Žalgirio“ arenos baseino ar „Žalgirio“ arenoje įsikūrusio sporto klubo abonementų turėtojams.

Apsaugos darbuotojai yra informuoti apie šią tvarką, tačiau dėl darbuotojų kaitos kartais įvyksta nesusipratimai. Ateityje į tai bus atkreipiamas didesnis dėmesys“, – stovėjimo aikštelės tvarką paaiškino jie.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.