L. Suodaičiui su advokatu išvykstant iš areštinės užfiksavo svarbią detalę: „Reikės „padėti“ teises?“

„L. Suodaitis su advokatu taip nėrė iš komisariato, kad net nepastebėjo „dvigubos ištisinės“, – pastebėjimu pasidalijo vienas feisbuko vartotojas. Šis vaizdas užfiksuotas iškart po to, kai po konflikto su Viktorija Siegel-Suodaite iš areštinės buvo paleistas jos vyras Laurynas Suodaitis.

L.Suodaitis.<br>Lrytas.lt koliažas
L.Suodaitis.<br>Lrytas.lt koliažas
L.Suodaitis.<br>V.Skaraičio nuotr.
L.Suodaitis.<br>V.Skaraičio nuotr.
L.Suodaitis.<br>V.Skaraičio nuotr.
L.Suodaitis.<br>V.Skaraičio nuotr.
V.Siegel-Suodaitė ir L.Suodaitis.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
V.Siegel-Suodaitė ir L.Suodaitis.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 7, 2023, 8:33 AM, atnaujinta Apr 7, 2023, 8:46 AM

Trečiadienį popiet iš policijos komisariato išėjęs vyras dalijo komentarus žurnalistams, o po kelių minučių kamerų ir fotografų buvo nulydimas automobilio link.

Kaip matoma žiniasklaidos priemonių užfiksuotose vaizdo medžiagose, prie „Audi“ markės automobilio vairo sėdo advokatas, o į keleivio sėdynėje įsitaisė pats L.Suodaitis. Matoma, kad įsėdęs į automobilį, vairuotojas parodo posūkį, L.Suodaitis apsižvalgo, tikėtina, ar nėra atvažiuojančių automobilių, ir kertama dviguba ištisinė linija.

Susirūpinęs feisbuko vartotojas svarstė, kokia atsakomybė gali būti taikoma už tokio tipo pažeidimus. Jis spėjo, kad galbūt už tokius pažeidimus galima keliems mėnesiams ir teises „padėti“.

Lietuvos kelių policijos tarnybos Administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus vyriausioji specialistė Jorūnė Liutkienė atkreipia dėmesį, kad pareigūnai tiria visas įvykio aplinkybes – ne gabalėlį vaizdo įrašo ar nuotraukoje užfiksuotus vaizdus.

Taip pat net ir mažiausios smulkmenos, gali turėti reikšmės sprendimui, kokią baudą taikyti.

Anot atstovės, pagal galiojantį Administracinių nusižengimų kodeksą (ANK) ir tai, kokią grėsmę toks pažeidimas galėjo sukelti ar sukėlė, sprendžiant iš užfiksuoto vaizdo, tai galėjo būti ANK 417 str. 1 d. pažeidimas – ženklinimo nesilaikymas, už kurį gresia bauda nuo 30 iki 90 eurų.

Primename, kad antradienį pranešta apie įtariamą L.Suodaičio smurtą prieš V.Siegel-Suodaitę. Po incidento vyras buvo sulaikytas, policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.