Atvykę pavalgyti su neįgaliu vaiku apstulbo – gavo baudą už stovėjimą

Į lrytas.lt redakciją kreipėsi vyras, kuris susidūrė su nemalonia situacija – gavo baudą už automobilio stovėjimą, nors turi neįgalų sūnų ir galvojo, kad parkavimas jiems yra nemokamas.

Įmonei priklausančiose aikštelėse neįgaliesiems parkavimas yra mokamas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Įmonei priklausančiose aikštelėse neįgaliesiems parkavimas yra mokamas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Smagiai praleidome laiką, išeinant pamatėme, kad ant automobilio uždėtas raudonas lapelis – bauda.<br>D.Umbraso nuotr.
Smagiai praleidome laiką, išeinant pamatėme, kad ant automobilio uždėtas raudonas lapelis – bauda.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 9, 2023, 7:38 AM

„Atvykome į Rinktinės g. esantį restoraną papietauti su šeima, kartu su negalią turinčiu vaiku. Smagiai praleidome laiką, išeinant pamatėme, kad ant automobilio uždėtas raudonas lapelis – bauda“, – rašo vyras, kuris nenorėjo atskleisti savo vardo, tačiau redakcijai jis yra žinomas. 

Vyro teigimu, neįgaliojo pažymėjimas buvo padėtas matomoje vietoje, o su neįgaliojo ženklu parkavimas jiems turėjo būti nemokamas, tačiau aikštelėse, kurių valdymas perduotas privačiam verslui, šios išimties netaiko.

Nors norėtų, kad verslas laikytųsi nustatytos tvarkos ir praktikos dėl automobilių stovėjimo neįgaliesiems.

Pasak skaitytojo, tokia situacija įvyko Vilniaus Rinktinės g. esančioje stovėjimo aikštelėje, kuri priklauso UAB „Stova“, visuomenėje geriau žinomai „UniPark“ vardu.

Susisiekus su „UniPark“, jų atstovas Laurynas Globys patikina, kad įmonei priklausančiose aikštelėse neįgaliesiems parkavimas yra mokamas.

„Taisyklės ir informacija apie stovėjimo paslaugas „UniPark“ valdomose aikštelėse yra pateikiama šiose aikštelėse esančiuose stenduose, kuriuose išimčių skirtingoms klientų grupėms nenumatyta“, – teigia L.Globys.

„UniPark“ atstovas informuoja, kad rinkliava neįgaliesiems netaikoma tik savivaldybės parkavimo miesto zonose, o ši tvarka negalioja privačioms aikštelėms, todėl jos gali turėti savas taisykles.

„Tuo tarpu privačioms teritorijoms ar privačioms parkavimo aikštelėms tai nėra taikoma – kiekvienas savininkas nustato taisykles mokamų paslaugų teikimui aikštelėse už suteiktas automobilių stovėjimo paslaugas“, – atsiųstame komentare rašo L.Globys.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.