Šiaulių mieste – greičio rekordas: „Porsche“ skriejo 170 km/val.

Šiaulių pareigūnai užfiksavo naują greičio rekordą – greičio matuokliu prigavo mieste net 170 km/val. greičiu skriejantį visureigį „Porsche Cayenne“. 

 Greičio matuoklis parodė, kad nuo Šiaulių centro skriejusio "Porsche" greitis siekė net 170 km/val.<br> Šiaulių AVPK nuotr.
 Greičio matuoklis parodė, kad nuo Šiaulių centro skriejusio "Porsche" greitis siekė net 170 km/val.<br> Šiaulių AVPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2023, 5:00 PM

Pažeidėjo automobilis „Porsche“ užfiksuotas lekiantis centrine miesto Tilžės gatve – persiritęs per senąjį viaduką lėkė pietinio rajono link. 

Išsyk už viaduko yra „Ragainės“ progimnazija, o greitis šioje atkarpoje ribojamas iki 50 km/val. Laimė, nelaimės pavyko išvengti, nes po darbo valandų eismas pagrindinėje Šiaulių miesto gatvėje jau buvo nebe toks intensyvus.

Policijos pareigūnai pradėjo administracinę teiseną ir mašinos savininkui išsiuntė pranešimą apie užfiksuotą incidentą. Savininko paprašyta pateikti informaciją, kas tądien vairavo visureigį.

Pareigūnai pažymėjo, kad nuolat sulaukia pretenzijų, jog neva be reikalo šioje atkarpoje statomas pažeidėjus fiksuojantis trijojis greičio matuoklis. Šis pavyzdys įrodo, kad dalis pažeidėjų net neketina keisti elgsenos.

Tiesa, šiam kelių „gaideliui“ ar „vištai“ teks paploninti piniginę ir atsisveikinti su teise vairuoti automobilį. 

Kai  greičio leistiną viršija daugiau kaip 50 km/val., baudžiama ne tik 450–550 eurų bauda, bet ir yra atimama teisė vairuoti transporto priemones nuo 1 iki 6 mėnesių. Neturintiems vairuotojo pažymėjimo už tokį pažeidimą skiriama bauda nuo 450 iki 700 eurų, o pradedantiesiems, motociklų, žmonių ir krovinių vežėjams atimama teisė vairuoti nuo 12 iki 18 mėnesių.

Šiaulių policijos atstovas Artūras Šliavas pažymėjo, kad prevencinės akcijos bus rengiamas visą gegužę. Iš pradžių didesnis dėmesys bus skiriamas krovininių automobilių ir autobusų kontrolei, vėliau jis nukryps į dviračiais ir elektriniais paspirtukais važiuojančius miestiečius. 

„Bus padidinta ir kontrolė pėsčiųjų perėjoms,“ – sakė A.Šliavas. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.