Prieš Joninių savaitgalį perspėja visus vairuotojus: visoje Lietuvoje laukia įvairiausi reidai

Lietuvos kelių policijos tarnyba įspėja šį savaitgalį keliauti susiruošusiuosius vairuotojus: visoje šalyje vairuotojų blaivumo, apsvaigimo nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų ir greičio kontrolė.

Prieš Joninių savaitgalį perspėja visus vairuotojus: visoje Lietuvoje laukia įvairiausi reidai.<br>Policijos nuotr.
Prieš Joninių savaitgalį perspėja visus vairuotojus: visoje Lietuvoje laukia įvairiausi reidai.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kelių policijos tarnyba

Jun 23, 2023, 3:48 PM

Apskričių vyriausieji policijos komisariatai savo prižiūrimose teritorijose organizuos ir papildomas prevencines priemones (reidus) taikys viešąjį, neviešąjį arba mišrųjį patruliavimo būdą.

Prevencinių priemonių, kurias birželio 24–26 dienomis vykdys policijos pareigūnai, tikslas – užtikrinti, kad eisme nedalyvautų nuo alkoholio ar kitų psichiką veikiančių medžiagų apsvaigę asmenys, užkardyti pavojingą ar net chuliganišką vairavimą švenčių dienomis, kai padidėja eismas visoje šalyje, miestuose ir keliuose susidaro spūstys.

Važiuodami ieškoti paparčio žiedo ar palydėti saulės, būkite dėmesingi ir važiuokite neviršydami leistino važiavimo greičio.

Keliaudami automobiliu, nepamirškite užsisegti saugos diržų, o kelyje venkite bet kokių su vairavimu nesusijusių veiksmų: nevalgykite, neskambinkite mobiliojo ryšio priemone be laisvų rankų įrangos. Savo dėmesį sutelkite tik į kelią.

Pasirūpinkite ir kartu keliaujančiais vaikais. Nepalikite jų be priežiūros ir nepamirškite vaiko ūgiui ir svoriui pritaikytos sėdynės. Vyresni vaikai taip pat turi užsisegti saugos diržus.

Joninių naktį pėstiesiems reikia turėti atšvaitą, o prieš žengiant į važiuojamąją kelio dalį, būtina įsitikinti, kad tai daryti saugu. Eidami per pėsčiųjų perėją, nesiblaškykite, nedelskite ir jokiu būdu nesinaudokite mobiliojo ryšio priemonėmis.

Dviračių ir paspirtukų vairuotojams, judantiems važiuojamąja kelio dalimi, reikia dėvėti ryškiaspalvę liemenę, jaunesniems nei 18 metų būtina dėvėti saugos šalmą, vyresniems jis rekomenduojamas. Nevažiuokite pėsčiųjų perėjomis! Jas kirskite nulipę nuo savo transporto priemonės.

2021 metais, Eismo įvykių informacinės sistemos duomenimis, birželio 23–27 dienomis (trečiadienis–sekmadienis) šalies keliuose įvyko 47 eismo įvykiai, per kuriuos vienas žmogus žuvo, o 52 buvo sužeisti.

2022 metais birželio 23–26 dienomis (ketvirtadienis–sekmadienis), įvyko 35 eismo įvykiai, per kuriuos 3 žmonės žuvo (iš jų vienas nepilnametis), 42 žmonės buvo sužeisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.