Vairuotojų dėmesiui: savaitgalį pajūryje patruliuos daugiau pareigūnų – pastiprinimas jau pakeliui

Policija praneša, kad ketvirtadienį į Klaipėdos apskritį, kur organizuos prevencines priemones ir dalyvaus renginiuose, išvyko Lietuvos kelių policijos tarnybos ekipažai.

Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai nuo ketvirtadienio iki pirmadienio patruliuos pajūryje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai nuo ketvirtadienio iki pirmadienio patruliuos pajūryje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai nuo ketvirtadienio iki pirmadienio patruliuos pajūryje.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai nuo ketvirtadienio iki pirmadienio patruliuos pajūryje.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 20, 2023, 11:02 AM

Skelbiama, kad Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai nuo ketvirtadienio iki pirmadienio organizuos prevencines priemones Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje, padės savo apskrities kolegoms užtikrinti eismo priežiūrą ir žmonių saugumą.

Šį savaitgalį Klaipėdoje vyks Jūros šventė, Nidoje elektroninės muzikos festivalis „Ant bangos“, o Palangoje – didžiausios Baltijos šalyse „Aurum 1006 km lenktynės“, todėl pajūryje laukiamas poilsiautojų, svečių, dalyvių, automobilių sporto aistruolių ir žiūrovų antplūdis.

Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys dalyvaus prevencinėse priemonėse, Kuršių nerijos pėsčiųjų ir dviračių tako atidaryme, Palangoje įteiks Lietuvos kelių policijos taurę tradicinių „Ultim8 Drag by Startline“ lenktynių nugalėtojui.

Pažymima, kad prevencinės priemonės bus surengtos ne tik magistraliniame kelyje A13 Klaipėda–Liepoja, ties Karkle, išvažiuojant iš Palangos Kretingos gatvėje, bet ir kitose vietose. Bus atkreiptas dėmesys, kaip Ošupio take elgiasi dviračių ir elektrinių paspirtukų vairuotojai.

Klaipėdos mieste pareigūnai surengs DELFI naujienų portalo socialinės iniciatyvos „NežVairuok!“ reidą. Kartu su akcijos simboliu tapusiu personažu Mobiliuoju telefonu tikrins, ar vairuotojai kelyje nesinaudoja mobiliaisiais telefonais.

Vykdant priemones daugiau pareigūnų patruliuos tarnybiniais automobiliais ir motociklais.

Lietuvos policijos generalinio komisaro įsakymu vasarą šalies kurortuose ir kurortinėse teritorijose sustiprinama viešosios tvarkos kontrolė. Policijos reidai rengiami įvertinant didžiuosius festivalius, šventes, kitus didesnius susibūrimus.

Eismo įvykių informacinės sistemos duomenimis, 2022 metais per 3 vasaros mėnesius (birželį, liepą, rugpjūtį) 8-iuose kurortiniuose mūsų krašto miestuose ir rajonuose užfiksuoti iš viso 58 eismo įvykiai. Praeitą vasarą Anykščių rajone žuvo vienas automobilio vairuotojas, 71 žmogus buvo sužeistas.

Iš viso šalyje 2022 metais įvyko 2 893 eismo įvykiai, 120 žmonių žuvo, 3 406 žmonės sužeisti. 2021 metų vasarą kurortiniuose miestuose ir teritorijose įvyko 57 eismo įvykiai, jų metu vienas žmogus žuvo (Ignalinos rajone) ir 67 buvo sužaloti. 2020 metais įvyko 50 įskaitinių eismo įvykių, per juos 2 žmonės žuvo (Zarasų rajone ir Druskininkuose) ir 58 buvo sužeisti, rašoma policijos pranešime.

Eismo įvykių ir sužeistųjų skaičiaus didėjimas 2022 metų birželio–rugpjūčio mėnesiais užfiksuotas Palangos savivaldybėje. Čia įvyko daugiausia eismo įvykių – 21 įskaitinis, 28 žmonės buvo sužeisti. Dažniausiai nelaimės įvyko dėl dviratininkų, pėsčiųjų ir elektrinių paspirtukų vairuotojų padarytų Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Iš viso praėjusią vasarą kurortuose nukentėjo 15 automobilių vairuotojų ir 12 keleivių, 14 dviratininkų, 5 elektrinių paspirtukų vairuotojai ir 10 pėsčiųjų. Anykščių ir Zarasų rajonuose į eismo įvykius per vasarą pateko po 4 motociklų vairuotojus. Birštone nukentėjo daugiausia automobilių keleivių ir vairuotojų – po 3, Anykščiuose vienas automobilio vairuotojas žuvo, 3 žmonės buvo sužaloti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.