Pasirodžiusi statybininkų technika miestiečiams sukėlė klausimų – stebina darbų eiga

Kas pirmiau – ar bus pradėta atnaujinti Laisvės alėjos pradžia, ar čia iškils policijos pareigūnų garbei skirtas obeliskas? Toks klausimas kilo kauniečiams, kai toje vietoje pasirodė statybininkų technika.

Kauno savivaldybė už 215 tūkst. eurų planuoja pastatyti 8 metrų aukščio obeliską policijos pareigūnų profesijai pagerbti.<br>Kauno miesto savivaldybės nuotr.
Kauno savivaldybė už 215 tūkst. eurų planuoja pastatyti 8 metrų aukščio obeliską policijos pareigūnų profesijai pagerbti.<br>Kauno miesto savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2023, 8:04 PM

Laisvės alėjos pradžioje pasirodė statybininkų technika. Ekskavatoriumi buvo pradėta ardyti pakyla, ant kurios sovietmečiu stovėjo Stalino, vėliau vieno Lietuvos komunistų partijos įkūrėjų Vinco Mickevičiaus-Kapsuko paminklai.

Šioje vietoje Kauno savivaldybė už 215 tūkstančių eurų planuoja pastatyti 8 metrų aukščio obeliską policijos pareigūnų profesijai pagerbti.

Tokio paminklo idėją ir jo formą kritikavo nemažai kauniečių, bet jo pristatymas visuomenei įvyko ir savo planų savivaldybė atsisakyti neketina. Buvo svarstoma, kad obeliskas turėtų iškilti spalio mėnesį, kai bus minimas Lietuvos policijos 100-metis.

Tačiau pati alėjos atkarpa, kur buvo pakyla, iki šiol neatnaujinta, nors buvo žadama, kad darbai prasidės dar šiais metais. Greta alėjos, Trakų gatvėje, įsikūręs Aurimas Kabišius sakė, kad dėl to nemažai kauniečių kiekvieną dieną patiria nepatogumų.

„Laisvės alėjos atkarpa nuo Trakų gatvės iki Vytauto prospekto atrodo apgailėtinai. Labai laukiame, kada ji bus atnaujinta, nes dabar važiuojant gatve sunku išvengti duobių, o šaligatvio trinkelės taip išklibusios, kad užmynus siūbuoja, suolai – sutrešę, ant jų neįmanoma sėdėti“, – sakė vyras.

Kai atvykę statybininkai pradėjo ardyti ne alėjos grindinį, bet pakylą, kur stovėjo paminklai, kaunietis stebėjosi tokia darbų eiga.

„Jei pirmiausia bus pastatytas obeliskas, ar vėliau vykstant alėjos atnaujinimo darbams jis nenukentės?“ – svarstė vyras.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis sakė, kad šiuo metu vyksta tiekėjų, kurie pretenduoja dalyvauti Laisvės alėjos atnaujinimo procese, pasiūlymų vertinimas.

„Jei tiekėjai pateiks visus reikiamus dokumentus, tikimės, kad rugsėjo pradžioje bus pasirašyta sutartis su darbų rangovu. Tokiu atveju alėjos grindinio ardymo, požeminių tinklų tiesimo darbai prasidėtų metų pabaigoje“, – sakė A.Pakalniškis.

Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Saulius Rimas sakė, kad artėjant likusios Laisvės alėjos atkarpos rekonstrukcijai, vyksta parengiamieji darbai – žvalgomos požeminės komunikacijos, tvarkoma buvusio paminklo vieta. Angelams sargams skirto paminklo įrengimo terminai paaiškės užbaigus dabar vykdomas projekto derinimo procedūras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.