Vilniuje net du vairuotojai pateikė netikrus vairuotojo pažymėjimus

Už dokumento suklastojimą ar disponavimą suklastotu dokumentu dviem vairuotojams gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Du vairuotojai pateikė suklastotus dokumentus.<br>Vilniaus AVPK nuotr.
Du vairuotojai pateikė suklastotus dokumentus.<br>Vilniaus AVPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas

Oct 13, 2023, 4:19 PM

Spalio 7 d. apie 8 val. 10 min. Vilniuje, Pilaitės pr., Kelių policijos skyriaus ekipažas pastebėjo „VW Passat“, kurio vairuotojas sukėlė įtarimų dėl jauno amžiaus ir automobilio techninės būklės, todėl pareigūnai nusprendė sustabdyti ir patikrinti šį automobilį bei vairuotoją.

Tikrinant automobilį „VW Passat“, jį vairavęs jaunuolis (gimęs 2005 m.) nenoriai bendravo, vengė atsakinėti į klausimus. Netrukus paaiškėjo, kodėl aštuoniolikmetis vairuotojas nenorėjo bendrauti – jam neva Lenkijos Respublikoje išduotas vairuotojo pažymėjimas pareigūnams pasirodė įtartinas, buvo įžvelgti jo klastojimo požymiai.

Jaunuolis prisipažino, kad vairuotojo pažymėjimą įsigijo už 1 500 eurų per pažįstamus Vilniuje, o teisės vairuoti transporto priemones nėra įgijęs.

Su suklastotu vairuotojo pažymėjimu Kelių policijos skyriaus pareigūnams spalio 8 d. įkliuvo dar vienas vairuotojas. Apie 14 val. 40 min. Ukmergės r., Ukmergėje, Kauno g. buvo sustabdytas patikrinti automobilis „VW Passat“, kurį vairavo dvidešimt šešerių metų amžiaus vyras.

Tikrinant pateiktą vairuotojo pažymėjimą, išduotą Ukrainos Respublikoje, buvo pastebėti galimi klastojimo požymiai. Vairuotojas taip pat vengė atsakinėti į pareigūnų klausimus, nepripažino, kad dokumentas netikras.

Atlikus technologinį dokumento įvertinimą, paaiškėjo, kad pateiktas vairuotojo pažymėjimas neturi mikro šrifto, Ukrainos Respublikos teritorijos ribos atžymėtos netiksliai, o dokumente pažymėtas Ukrainos herbas yra išblukęs, be to, jis pats nėra įgijęs teisės vairuoti transporto priemones.

Abiem atvejais vairuotojai buvo pristatyti į policijos komisariatą. Pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 300 str. 2 d.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.