Klaipėdiečiai nebeapsikentė gatvėje esančio chaoso: patys sukilo prieš triukšmadarius

Danės gatvėje gyvenantys klaipėdiečiai sukilo prieš ja nuolat motoroleriais zujančius ir triukšmą bei pavojų keliančius paauglius.

Danės gatvėje gyvenantys klaipėdiečiai sukilo prieš ja nuolat motoroleriais zujančius ir triukšmą bei pavojų keliančius paauglius.<br>V.Jurevičienės/ „Vakarų ekspresas“ nuotr.
Danės gatvėje gyvenantys klaipėdiečiai sukilo prieš ja nuolat motoroleriais zujančius ir triukšmą bei pavojų keliančius paauglius.<br>V.Jurevičienės/ „Vakarų ekspresas“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Čiužauskas

Oct 20, 2023, 6:31 PM, atnaujinta Oct 20, 2023, 6:32 PM

Klaipėdos valdžia ir policija išgirdo klaipėdiečių skundus dėl pačiame miesto centre esančioje Danės gatvėje pastaruoju metu tvyrančio chaoso.

Tačiau, kitaip nei policija, uostamiesčio Savivaldybė vien tik draudimais šios problemos spręsti nėra linkusi.

Vakar Klaipėdos eismo saugumo komisijoje nagrinėtas daugiabučio namo savininkų bendrijos „Šeimyna“ prašymas. Danės gatvėje gyvenantys klaipėdiečiai nori joje uždrausti motociklų eismą bei apriboti transporto priemonių greitį iki 30 kilometrų per valandą. Taip pat įrengti greičio mažinimo kalnelius.

Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos skyriaus viršininko Mindaugo Džermeikos teigimu, policija šiam prašymui yra linkusi pritarti.

„Tai yra su senamiesčiu besiribojanti gatvė. Šią vasarą sulaukėme labai daug joje gyvenančių žmonių pranešimų dėl pravažiuojančių motociklų ir motorolerių keliamo triukšmo.

Danės skvere esantis parkas pritraukia daugybę motoroleriais važinėjančių paauglių. Jie važinėja grupėmis ir kelia didžiulį triukšmą, ypač vakarais.

Žmonės to chaoso ir neapsikentė.

Tačiau prie kiekvieno motociklo ir motorolerio policininko nepastatysi. Todėl ir manome, kad eismo saugumą galima užtikrinti ir inžineriniais sprendimais.

Tuo labiau kad Danės gatvėje yra ne tik parkas, kuriame nuolat būna labai daug vaikų ir jų tėvelių. Čia yra ir Muzikinis teatras, o ateityje joje planuojamas vienpusis eismas. Tad saugumas šioje gatvėje labai svarbus“, – sakė M. Džermeika.

Kitaip nei policija, Klaipėdos miesto savivaldybė pritarti tokiam Danės gatvės gyventojų prašymui neskuba.

Pasak Klaipėdos vicemero Algirdo Kamarausko, motociklų ir motorolerių keliamo triukšmo problemą reikia spręsti kompleksiškai. Ne tik Danės gatvėje, bet ir visame mieste.

„Mes galime sukurti precedentą. Uždraudus motociklų ir motorolerių eismą Danės gatvėje, mūsų to paties gali paprašyti ir kitų gatvių gyventojai.

Negalime eliminuoti iš eismo tam tikros grupės transporto priemonių. Tuo labiau jog ir Kelių eismo taisyklės to nenumato. Kuo motociklai ir motoroleriai blogesni už automobilius?

Esame sutarę su policija, kad bus daugiau kontrolės. Juk galima matuoti ne tik greitį, bet ir triukšmo lygį.

Išankstinio sprendimo ir nuostatos Savivaldybė neturi. Būtina diskusija su visomis suinteresuotomis grupėmis. Uždrausti yra lengviausia, bet kur tokiu keliu nueisime“, – „Vakarų ekspresui“ sakė uostamiesčio vicemeras A. Kamarauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.