Pareigūnai perspėja, kad tokio vairuotojų elgesio netoleruos: geriau atsisakykite šitos minties

Lietuvos kelių policijos tarnybos ir Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai daugiau kaip mėnesį rinko informaciją apie nelegalias lenktynes ir chuliganišką vairavimą šalies keliuose, analizavo gyventojų gaunamą medžiagą ir rengė prevencinius reidus, kurių metu nustatė ir nubaudė kone 200 pažeidėjų. „Pamatome net ašaras jų akyse“, – sakė Policijos departamento Viešosios tvarkos biuro viršininkas Vytautas Grašys.

Norinčių išbandyti savo jėgas ekstremaliai vairuojant visada būdavo.<br>Lietuvos kelių policijos tarnybos nuotr.
Norinčių išbandyti savo jėgas ekstremaliai vairuojant visada būdavo.<br>Lietuvos kelių policijos tarnybos nuotr.
Norinčių išbandyti savo jėgas ekstremaliai vairuojant visada būdavo.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Norinčių išbandyti savo jėgas ekstremaliai vairuojant visada būdavo.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Norinčių išbandyti savo jėgas ekstremaliai vairuojant visada būdavo.<br>D.Umbraso nuotr.
Norinčių išbandyti savo jėgas ekstremaliai vairuojant visada būdavo.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 26, 2023, 7:41 PM

„Tokie žmonės elgiasi kvailai, nes ne tik rizikuoja savo sveikata ar net gyvybe, bet dar ir tai viešina.

Mes tokio elgesio netoleruosime. Toliau imsimės priemonių, reaguosime į gyventojų pranešimus, stebėsime soc. tinklus. Tie, kurie svarstė apie tokį nelegalų vairavimą, turėtų tokios minties atsisakyti“, – „Žinių radijo“ laidoje „Ryto espresso“ pareiškė V.Grašys.

Į tai aktyviai sureagavo ir pasipiktinusi visuomenė, siunčianti internete išvystas chuliganiško vairavimo ar nelegalių lenktynių medžiagas tiesiai policijos pareigūnams.

Tačiau, kad tokių pažeidėjų daugėja, V.Grašys negali pasakyti. Norinčių išbandyti savo jėgas ekstremaliai vairuojant visada būdavo, todėl buvo leista vykdyti legalias lenktynes, bet tiesiog nemažai tokių vairuotojų persikėlė į viešuosius, didelio intensyvumo kelius, Vilniaus vakarinį aplinkkelį, A1 kelią ir kitus, taip keldami pavojų visiems.

„Chuliganiškai imta elgtis ne tik nakties, bet ir dienos metu, esant intensyviam eismui, bandoma slysti šonu tokiuose keliuose.

Žiūrėti tuos vaizdo įrašus – ir graudu, ir juokinga. Matome, kad tų vairuotojų kompetencijos – labai menkos. Taigi toks vairavimas yra sporto šaka, jos reikia mokytis, kad būtų galima suvaldyti slystantį automobilį. Bet tai būtina daryti legaliai, legaliose trasose, prižiūrint slaugos instruktoriams, profesionalams.

Nes dabar akivaizdu, kad tie žmonės automobilio nevaldo, jo nekontroliuoja ir tai sukelia realų pavojų“, – kalbėjo pašnekovas.

Tam, kad surinktų įrodymus ir patrauktų asmenis atsakomybėn, pareigūnai stebėjo įrašus ir nuotraukas internete, bet kartais valstybiniai numeriai yra slepiami, tad buvo būtina imtis ir papildomų priemonių – organizuoti reidai naktimis nežymėtais automobiliais, vykdytos kitos viešo ir neviešo pobūdžio priemonės.

„Čia labai prisidėjo gyventojai, nes gavome nemažai informacijos, kuriose vietose visa tai vyksta. Tad vykdavome nežymėtais automobiliais, užfiksuodavome vaizdo įrašais nelegalias lenktynes ir patraukdavome asmenis atsakomybėn“, – pasakojo V.Grašys.

Kai kurie pažeidėjai prarado teisę vairuoti nuo 1 mėn. iki 1 metų, o jei nusižengiantieji pareigūnams įklius dar kartą – praras ir transporto priemonę.

„Matėme visokių automobilių – nuo „Volkswagen“ iki „Porsche“ Tarp pagautų buvo ir vyresnių žmonių su labai prabangiais automobiliais, kurių vertė – daugiau nei 100 tūkst. eurų. Ar tikrai verta rizikuoti tokiu turtu ir jį prarasti, įkliūvant pareigūnams su tokiu elgesiu antrą kartą?

Jeigu norite išbandyti savo jėgas, darykite tai legaliose trasose, neprarandant nei pinigų, nei transporto priemonių, saugiai“, – teigė V.Grašys.

Visgi dauguma taip vairuojančiųjų – jauni asmenys, kurie drąsiai elgiasi tik iki tol, kol išvysta pareigūnų automobilį.

„Mums privažiavus ir informavus, kokios sankcijos gresia, pamatome net ašaras jų akyse“, – paminėjo V.Grašys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.