Užfiksavo, ką Klaipėdoje išdarinėja pareigūnai – gresia netekti vairuotojo pažymėjimo

Pirmadienio rytą viešojoje erdvėje ėmė sklisti vaizdo įrašas, kuriame pareigūnai tarnybiniu automobiliu sniege „išpiešia saulutę“ ir toliau nuvažiuoja. Pirmasis įrašą į „Facebook“ įkėlė puslapis „Reidas“.

Pareigūnai Klaipėdoje užfiksuoti „piešiant saulutę“.<br>Stop kadrai iš „Reidas TV“ video.
Pareigūnai Klaipėdoje užfiksuoti „piešiant saulutę“.<br>Stop kadrai iš „Reidas TV“ video.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2023, 12:07 PM, atnaujinta Nov 27, 2023, 12:11 PM

„Labas rytas, Klaipėda. Sportininkų gatvės rajonas, šalia uosto. Kai nenori darbe užmigti arba skalbinių vagies gaudynės. 4 valandos ryto“, – tokiu aprašymu iliustruojamas paskelbtas vaizdo įrašas.

Tokie policijos pareigūnų veiksmai neliko nepastebėti ir komentatorių, kurie tiek piktinosi, tiek pašiepė tokį elgesį. Akcentavo, kad tikriausiai policininkai liks nenubausti.

„Lavina vairavimo įgūdžius slidžiam kely, bet jeigu mane taip mokantis pagautų, tai teises į stalčių padėčiau pasaugoti“, – juokavo vienas vairuotojas.

Ironiška, kad šį kartą ne pareigūnai drausmino nepavyzdingus vairuotojus, tačiau žmonės komentaruose kreipėsi ir policiją, pažymėdami jų „Facebook“ paskyrą.

„Lietuvos policija, ką pakomentuosit? Gal tyrimą atliksit ir teises atimsit?“, – klausė vyras.

Kaip portalą lrytas.lt informavo Klaipėdos apskr. VPK atstovė Andromeda Grauslienė, pareigūnai tokį kolegų elgesį jau užfiksavo.

„Toks vairavimas nėra toleruojamas ir vairavusiam pareigūnui gresia tokia pati atsakomybė kaip ir visiems kitiems vairuotojams. Šiuo atveju atsakomybė bus taikoma pagal ANK 420 str. 2 d., bauda nuo 450 iki 550 eurų ir teisės vairuoti atėmimas nuo 1 iki 2 metų“, – informuoja A.Grauslienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.