Žiemos pramogos keliuose virto teisių atėmimu: protokolai įteikti aštuoniems vairuotojams

Savaitgalį, šeštadienį – sekmadienį, Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos pareigūnai vykdė policines priemones. Jų metu nustatyti aštuoni chuliganiško vairavimo atvejai bei sulaikytas automobilio keleivis, su savimi turėjęs galimai narkotinių medžiagų.

„Saulutes“ piešusiems vairuotojams teks atsisveikinti su vairuotojo pažymėjimu.<br>lrytas.lt koliažas.
„Saulutes“ piešusiems vairuotojams teks atsisveikinti su vairuotojo pažymėjimu.<br>lrytas.lt koliažas.
„Saulutes“ piešusiems vairuotojams teks atsisveikinti su vairuotojo pažymėjimu.<br>Stop kadras iš policijos vaizdo įrašo.
„Saulutes“ piešusiems vairuotojams teks atsisveikinti su vairuotojo pažymėjimu.<br>Stop kadras iš policijos vaizdo įrašo.
Daugiau nuotraukų (2)

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas

Jan 16, 2024, 1:10 PM

Net aštuoni jauni transporto priemonių vairuotojai – už chuliganišką vairavimą – „saulučių paišymą“ prarado vairuotojų pažymėjimus.

Visiems jiems surašyti administracinio nusižengimo protokolai už pavojingą ir chuliganišką vairavimą (Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 420 str. 2 d.), už kurį gresia bauda vairuotojams nuo 450 iki 550 eurų ir neturintiems teisės vairuoti transporto priemones asmenims – nuo 750 iki 1000 eurų.

Už šio straipsnio 2-oje dalyje numatytą administracinį nusižengimą numatomas ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo vienų iki dvejų metų.

Penki „driftininkai“, iš jų dvi merginos, Kelių policijos skyriaus pareigūnams įkliuvo Plytinės g., trys – Mažeikių g., šalia Gariūnų. Visi jie, vairuodami transporto priemones, tyčiniais veiksmais privertė automobilius slysti šonu ir suktis važiuojamojoje kelio dalyje, taip keliant pavojų eismo saugumui, sau ir kitiems asmenims, sėdintiems automobilio salone.

Kelių policijos skyriaus pareigūnai tokiems pažeidėjams primena, kad savo vairavimo įgūdžius ekstremaliose situacijose tobulintųsi tik tam skirtose ir tam pritaikytose aikštelėse. Taip pat įspėja, kad tokios priemonės bus vykdomos ir ateityje.

Tęsiant priemones, su galimai narkotinėmis medžiagomis Vilniuje, Erfurto g., įkliuvo sustabdyto automobilio BMW keleivis. Pasiteiravus vairuotojo ir kartu važiavusių keleivių, turi su savimi narkotinių medžiagų ar kitokių draudžiamų daiktų, visas BMW ekipažas pasimetė, todėl nuspręsta automobilį ir visus juo važiavusius asmenis patikrinti.

Dalinės apžiūros metu vieno iš keleivių (gimusį 1997 m.) piniginėje buvo rastas susuktas polietileninis maišelis su baltais milteliais, galimai narkotine medžiaga. Paklausus piniginės savininko, kas yra maišelyje, pastarasis neatsakė. Vyras sulaikytas ir pristatytas į policijos komisariatą.

Patikrinus vairuotoją, dar vieną keleivę (gimusią 1995 m.) bei automobilį, narkotinių medžiagų ar draudžiamų daiktų nerasta.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str. 1 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.