Kai vienos pamokos neužtenka: šiauliečio elgesys kelyje šokiravo pareigūnus

Šiaulių apskrities policija skelbia, jog sausio 13-osios vakare neblaivus 42 metų vyras, vairuodamas automobilį „Audi A6“, rizikavo ne tik savo, bet ir dar dviejų keleivių gyvybe.

Policija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
 Šiaulių apskrities policijos nuotr.
 Šiaulių apskrities policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 22, 2024, 4:23 PM

Anot kitų eismo dalyvių, Šiauliuose, Žemaitės g., dideliu greičiu važiuodamas ir lenkimo manevrą atlikdamas vyras, nesuvaldė transporto priemonės ir atsitrenkė į ties pėsčiųjų perėja stovintį kelio ženklą, o po to – į elektros stulpą.

Du bendrakeleiviai sužalojimų išvengė, iš įvykio vietos paspruko ir tik vėliau drįso sugrįžti, o štai vairuotoją iš automobilio teko vaduoti ugniagesiams gelbėtojams. Medikai vairuotoją paguldė į ligoninę. Čia jam nustatytas vidutinis girtumas – 1,62 prom.

„Vyras girtas prie transporto priemonės vairo sulaikomas jau ne pirmą kartą. Prieš pora metų pareigūnai jo vairuojamą „Mercedes Benz“ sulaikė Joniškio r. Gataučių k. Vyras į alkoholio matuoklį tada įpūtė 1,69 prom. Tąkart jis irgi rizikavo ne tik savo gyvybe – vežė gyvenimo draugę ir 13-kametę savo dukrą. Vyrui dėl vairavimo apsvaigus buvo skirtas areštas, konfiskuotas automobilis ir jis prarado teisę du metus vairuoti transporto priemones.

Deja, šiaulietis pamokos neišmoko. Ši sausio 13-oji jam tapo jau antrąja pamoka ir jei tai jo nesustabdys, trečiosios pamokos baigtis gali būti tragiška – tiek jam, tiek artimiesiems, tiek aplinkiniams“, – informuoja Šiaulių apskrities policija.

Praėjusią savaitę Šiaulių ir Telšių apskrityse sulaikyta 17 neblaivių vairuotojų. 5 iš jų sukėlė eismo įvykius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuvoje prasideda intensyviausių karinių pratybų ciklas