Pavežėjai siaučia: dideliu greičiu lėkė per raudoną ir vos nekliudė kito automobilio

Socialiniuose tinkluose vilnietis pasidalino vaizdo įrašu užfiksuotu automobilio vaizdo registratoriumi. „Tai, ką dabar matau Vilniaus gatvėse man kelia šiurpą“, – rašo gyventojas.

Pavežėjai siaučia: dideliu greičiu lėkė per raudoną ir vos nekliudė kito automobilio.<br>Stop kadrai.
Pavežėjai siaučia: dideliu greičiu lėkė per raudoną ir vos nekliudė kito automobilio.<br>Stop kadrai.
Daugiau nuotraukų (1)

Aneta Kurowska

Feb 26, 2024, 11:38 AM

„Tvarkingai su keleiviu važiavo lietuvis vairuotojas. Ir prašom – giliai nusispjovus į visas eismo taisykles atlekia tai, ką jau tarpusavyje vadiname „džihad taksi“. Viskas baigėsi gerai ir krito tik šviesoforo stulpas. O jei tai būtų ne ankstyvas rytas, o vidudienis?“, – retoriškai klausia vilnietis.

Anot gyventojo, automobilį vairavo kitatautis, kuris savaitgalio naktį važiavo apie 100 km/h greičiu. Eismo įvykio išvengta per plauką – išgelbėjo vairuotojo atidumas ir važiavimas neviršijant maksimalaus leistino greičio.

Vairuotojas ragina pavėžėjimo paslaugas teikiančias bendroves sugriežtinti teisines normas ir priėmimo į darbą taisykles. Vis daugiau lietuvių skundžiasi, kad pavežėjai sukelia ne tik pavojų eismo dalyviams, bet ir keleiviams, kuriems teikia paslaugas.

Primename, kad sausio pabaigoje Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato kelių policijos pareigūnai sulaikė Pakistano piliečius su padirbtais vairuotojo pažymėjimais, o Tadžikistano pilietį deportavo iš šalies. Jo vairuojamas automobilis neįregistruotas nustatyta tvarka ir su negaliojančiais valstybinio numerio ženklais, o kartu važiavęs keleivis buvo neprisisegęs saugos diržo. Jo atžvilgiu dar pernai buvo priimtas sprendimas dėl grąžinimo ir duotas terminas iki 2023 m. lapkričio 17 d. savanoriškai išvykti iš šalies.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.