Kelių erelių kontrolei Klaipėdoje – du papildomi greičio matuokliai

Klaipėdiečiai, kasdien vykstantys į darbus Mokyklos gatvės viaduku, džiūgauja – šioje atkarpoje leistinas greitis padidintas nuo 50 iki 70 km/h. Visgi greičio mėgėjai atsipalaiduoti neturėtų – Klaipėdoje ketinama įrengti du papildomus greičio matuoklius.

P.Matulevičiaus/ „Vakarų ekspreso“ nuotr.
P.Matulevičiaus/ „Vakarų ekspreso“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Paulius Matulevičius

2024-04-08 20:23

Pasak Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjo Rimanto Mockaus, leistino greičio pokyčiai Mokyklos gatvės viaduko atkarpoje galios šiltuoju sezono metu – iki spalio 31 dienos, o vėliau ir vėl leistinas greitis bus sumažintas iki 50 km/h.

„Eismo saugumo komisijos sprendimu Mokyklos gatvės tiltu nuo balandžio 1 d. iki spalio 31 d. leidžiamas 70 km/val greitis. Prano Lideikio gatvėje, ties viaduku per geležinkelį, leistinas transporto priemonių greitis reguliuojamas kintamos informacijos kelio ženklais. Sistema realiu laiku įspėja vairuotojus apie suprastėjusias vairavimo sąlygas ir, atsižvelgiant į oro sąlygas, gali riboti maksimalų leistiną greitį“, – sakė R.Mockus.

Būtent ant Mokyklos gatvės viaduko, kur yra platus ir gana patogus kelias, klaipėdiečiai spjaudydavosi ir keiksnodavosi, kad šaltuoju sezono metu tekdavo vilktis gana lėtu greičiu. Čia jau senokai pastatytas ir išmanusis greičio matuoklis, tad, užsižiopsojus ir paspaudus akceleratoriaus pedalą, ne vienam atkeliavo ir baudos.

Pasiteiravus, ar, kai jau padidintas leistinas greitis iki 70 km/h, galbūt ir greičio matuoklis bus perkeltas į kitą vietą, Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vedėja Rita Mikluševičiūtė atsakė, kad to daryti bent jau artimiausiu metu neplanuojama.

Anaiptol, saugumui Klaipėdos gatvėse ir kelių erelių kontrolei bus kreipiamas dar didesnis dėmesys.

„Papildomai planuojama įrengti 2 greičio matuoklius, šiuo metu vyksta viešųjų pirkimų procedūros“, – teigė R.Mikluševičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste