To Lietuvoje dar nebuvo: keliasdešimtyje sostinės atkarpų sumontuos tokią įrangą, kad krūpčios ne vienas vairuotojas

Tai, kad Vilniaus gatvėse pasirodys daug daugiau naujų greičio matuoklių jau niekam ne paslaptis. Jų mieste įrengiama papildomai kasmet. Vis dėlto lokacijas keičiantys greičio matuokliai, kurie bus įrengiami tuščiuose matuoklių korpusuose, nustebins ne vieną.

Lokacijas keičiantys greičio matuokliai bus įrengiami tuščiuose matuoklių korpusuose.<br>V.Skaraičio nuotr.
Lokacijas keičiantys greičio matuokliai bus įrengiami tuščiuose matuoklių korpusuose.<br>V.Skaraičio nuotr.
Lokacijas keičiantys greičio matuokliai bus įrengiami tuščiuose matuoklių korpusuose.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lokacijas keičiantys greičio matuokliai bus įrengiami tuščiuose matuoklių korpusuose.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aneta Kurowska

2024-04-15 17:10

„Bus montuojami tušti matuoklių korpusai, jie bus įrengti dešimtyje iš preliminariai numatytų 60-ies atkarpų. Šių korpusų komplektų paskirtis iš esmės prevencinė, tačiau į vieną iš jų bus įmontuota ir veikianti kilnojama vidutinio greičio matuoklių įranga. Tiek tuščių korpusų, tiek į juos dedamos kilnojamos vidutinio greičio matuoklių įrangos lokacija bus periodiškai keičiama“, – pasakoja Gabrielius Grubinskas, Vilniaus miesto savivaldybės Ryšių su žiniasklaida specialistas.

Tokiu būdu savivaldybė siekia, kad vairuotojai gatvėse būtų atidesni ir pradėtų važiuoti pagal kelių eismo taisykles. Kuriame tuščiame korpuse bus įrengta pažeidėjus gaudanti kamera – nežinoma. Niekas apie tai neskelbs, o pastebėti, kad būtent viename iš 60 įrengtų muliažų bus tikras greičio matuoklis beveik neįmanoma.

Neseniai atidūs gyventojai pastebėjo, kad Geležinio Vilko g. įrengti nauji vidutinio greičio matuokliai. Įranga kol kas neveikia, ji vis dar yra montuojama. Visgi tokia situacija išliks neilgam – tikimasi, kad matuokliai pradės veikti jau vasarą.

„Vilniuje šiuo metu montuojami vidutinio greičio matuokliai. Įranga bus sumontuota iki šio mėnesio pabaigos, tuomet prasidės jos testavimas ir kalibravimas, kuris turėtų užtrukti apie pora mėnesių. Tikimasi, kad vidutinio greičio matuokliai įprastu režimu pradės veikti šią vasarą“, – sako specialistas.

Viso tokių matuoklių bus keturi komplektai. Vienas jau sumontuotas Geležinio Vilko g. Kiti bus įrengti T. Narbuto gatvėje ir Vakariniame aplinkkelyje.

Greičio matuokliai įrengiami tose miesto vietose, kur nuolat yra gaunama skundų dėl greičio viršijimo, kitų taisyklių nepaisymo atvejų. Kadangi stacionarūs greičio matuokliai kai kuriose vietose tampa nebeveiksmingi, savivaldybė priėmė sprendimą ištestuoti mieste vidutinius greičio matuoklius. Neatmetama, kad ateityje jų Vilniuje gali įrengti daugiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.