Įsiminkite – tokiems pažeidėjams gresia baudos iki 550 Eur ir pusmečiui atimama teisė vairuoti

Prieš motociklų sezono atidarymą, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Kelių policijos skyriaus pareigūnai siekia atkreipti motociklų vairuotojų dėmesį ir pateikia naudingus patarimus, kurie padės išvengti skaudžių nelaimių kelyje.

Kelių policija.<br>D.Umbraso nuotr.
Kelių policija.<br>D.Umbraso nuotr.
Pareigūnai pabrėžia svarbiausius akcentus motociklų vairuotojams.<br>Kauno AVPK nuotr.
Pareigūnai pabrėžia svarbiausius akcentus motociklų vairuotojams.<br>Kauno AVPK nuotr.
Pareigūnai pabrėžia svarbiausius akcentus motociklų vairuotojams.<br>D.Umbraso nuotr.
Pareigūnai pabrėžia svarbiausius akcentus motociklų vairuotojams.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas

Apr 17, 2024, 8:49 AM

Balandžio 13 d., šeštadienį, skelbiamas oficialus motociklų sezono atidarymas. Daugelis šio laikotarpio laukia su nekantrumu, tačiau pareigūnai, pirmiausia, pataria pasikartoti Kelių eismo taisykles (KET), pasitikrinti praktinius vairavimo įgūdžius uždaroje aikštelėje ir apžiūrėti motociklo techninę būklę, ar jis atitinka privalomus techninius reikalavimus.

„Tai tik pirminiai veiksmai, kuriuos turėtų atlikti kiekvienas, atsakingas, naujam sezonui besiruošiantis, motociklininkas“,– pokalbio pradžioje teigė Kauno apskr. VPK Kelių policijos skyriaus viršininkas Vigintas Lukošius.

Pareigūnai taip pat primena, kad sėsdami prie motociklo vairo ne tik privalote turėti teisę vairuoti atitinkamos kategorijos motorinę transporto priemonę, tačiau ir laikytis visų KET, tarp jų ir nustatyto leistino greičio. Praėjusiais metais užfiksuoti du motociklininkai, kurie Kauno mieste viršijo greitį daugiau kaip 50km/val.

Tokiems pažeidėjams gresia baudos nuo keturių šimtų penkiasdešimt iki penkių šimtų penkiasdešimt eurų, taip pat skiriamas teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo vieno iki šešių mėnesių.

Kauno apskr. VPK Kelių policijos skyriaus viršininkas atskleidžia pagrindines eismo įvykių, kuriuose dalyvauja motociklų vairuotojai, priežastis: saugaus greičio nepasirinkimas, nuvažiavimai nuo kelio, susidūrimai su kita transporto priemone sukant bei apsisukant.

„Taip pat nelaimes kelyje lemia saugaus atstumo nesilaikymas, staigus stabdymas, įvažiavimas į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrimas su transporto priemone, išvažiuojančia iš šalutinio kelio“,– duomenimis ir įžvalgomis dalinosi V.Lukošius.

Motociklų vairuotojai gali būti sunkiau pastebimi kelyje kitų eismo dalyvių, todėl svarbu rodyti įspėjamuosius signalus, gerai apsižvalgyti ir įvertinti eismo situacijas prieš išvažiuojant iš šalutinio kelio ir keičiant važiavimo kryptį.

„Nepamirškite laikytis saugaus atstumo iki transporto priemonių, važiuojančių priekyje, taip pat ir iš šono. Paisykite šviesoforo signalo, atsakingai manevruokite ir apdairiai lenkite kitas transporto priemones“,– pridūrė Kelių policijos skyriaus pareigūnai.

Pareigūnai pataria atsižvelgti ir į oro sąlygas, pasirinkti tinkamą aprangą ir, žinoma, dėvėti šalmą bei būti drausmingiems kelyje. Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.