Reido rezultatai: padangas vairuotojai pasikeitė pavyzdingai, bet kai kurie įsigudrina važiuoti neturėdami tam teisės

Lapkričio 13 – 14 d. Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato aptarnaujamoje teritorijoje, Kelių policijos pareigūnai vykdė eismo saugumą užtikrinančias prevencines priemones, skirtas neblaivių vairuotojų pažeidimų išaiškinimui bei tikrino ar vairuotojai nepamiršo, jog pagal galiojančias kelių eismo taisykles vasarines automobilių padangas į žiemines reikėjo pasikeisti iki lapkričio 10 d.

Kelių policijos pareigūnai vykdė eismo saugumą užtikrinančias prevencines priemones.<br>Pranešėjų spaudai nuotr.
Kelių policijos pareigūnai vykdė eismo saugumą užtikrinančias prevencines priemones.<br>Pranešėjų spaudai nuotr.
Kelių policijos pareigūnai vykdė eismo saugumą užtikrinančias prevencines priemones.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Kelių policijos pareigūnai vykdė eismo saugumą užtikrinančias prevencines priemones.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Kelių policijos pareigūnai vykdė eismo saugumą užtikrinančias prevencines priemones.<br>D.Umbraso nuotr.
Kelių policijos pareigūnai vykdė eismo saugumą užtikrinančias prevencines priemones.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 16, 2021, 9:16 AM

Pareigūnai, vykdydami padangų neatitikimo techninius reikalavimus, patikrino 40 automobilių. Džiaugiamės, jog per visą savaitgalį tokių pažeidimų užfiksuota nebuvo, visi vairuotojai sąmoningi ir ratus spėjo pasikeisti laiku.

Deja, to negalime pasakyti apie kai kuriuos kitus pažeidimus kelyje. Per savaitgali kelių policijos pareigūnai išaiškino net 3 vairuotojus, kurie prie automobilio vairo sėdo neturėdami tam teisės. Vairuotojų atžvilgiu surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal LR ANK 424 str. 2 d.

Toks pažeidimas jiems užtraukia baudą nuo trijų šimtų iki keturių šimtų penkiasdešimt eurų. Ne gana to, viena iš šių vairuotojų ne tik vairavo neturėdama teisės vairuoti, tačiau ir nepakluso teisėtam pareigūnų reikalavimui sustabdyti transporto priemonę. Jai surašytas ir administracinio nusižengimo protokolas pagal LR ANK 426 str. 5 d.

Moteris už pažeidimus atsakys administracine tvarka. Priemonių metu įkliuvo ir neblaivus vairuotojas. Sustabdytam vairuotojui buvo nustatytas lengvas, 1,31 promilės, girtumas.

Automobilio vairavimas, kai tai daro neblaivus, daugiau negu 0,4 promilės, bet ne daugiau negu 1,5 promilės, asmuo, užtraukia baudą nuo 800 šimtų iki vieno tūkstančio vieno šimto eurų.

Tarp patikrintų transporto priemonių atsakomybės neišvengs 1 vairuotojas, nesegėjęs saugos diržo. Už saugos diržo nesegėjimą vairuotojui ar keleiviui gresia bauda nuo 30 iki 50 eurų.

Pabrėžiame, kad alkoholio vartojimas negali būti derinamas su dalyvavimu eisme. Atminkite, kad ir nežymus apsvaigimas įtakoja gebėjimus valdyti transporto priemonę, sulėtina reakcija, trikdo koordinaciją.

Telšių Kelių policijos skyriaus pareigūnai informuoja, kad intensyviai vykdys eismo dalyvių kontrolę, todėl raginame vairuotojus keliuose elgtis atsakingai ir drausmingai, laikytis visų Kelių eismo taisyklių reikalavimų, segėti saugos diržus, nevairuoti apsvaigus nuo alkoholio ar neturint tam teisės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: VSD pranešėjo komisijos išvados toliau kelia aistras