Sportinis „Toyota FT-1” sužadino kalbas apie naują „Supra“

„Prašau, būk naujoji „Supra“, „legendinė „Supra“ grįš su trenksmu“, - tokie ir panašūs entuziastų šūkiai socialiniuose tinkluose palydėjo vos pasirodžiusio naujojo „Toyota FT-1” koncepto nuotraukas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 17, 2014, 5:37 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 9:55 AM

Itin išraiškingų formų sportinis modelis, akivaizdžiai įkvėptas „Formulės-1” bolidų ir nesiekiantis jokių kompromisų su patogumu ar praktiškumu, pristatytas Detroito automobilių parodoje.

Nors paprastai koncepciniai modeliai lieka gamybai jau paruoštų automobilių šešėlyje, FT-1 dėmesio nestokoja. „Toyota“ atstovai neslėpė, kad šio modelio kūrybą atidžiai prižiūrėjo pats įmonės vadovas Akio Toyoda ir siekė išgauti neabejotiną įspūdį paliekančią mašiną.

„Jis skirtas įrodyti, kad mes nebe „vanilinė“ kompanija“, - sakė „Toyota“ dizineris Williamas Čergoskis. Praeityje „Toyota“ iš tiesų garsėjo ne tik populiariausiu kasdieniu modeliu „Corolla“, bet ir galingais sportiniais modeliais.

Pastaruosius du dešimtmečius „Toyota“ sportiškumas vis nyko ir jį sužadino tik užpernai pristatytas kupe GT-86. Naujasis FT-1 aiškiai parodo, kad sportiškas posūkis „Toyota“ inžinierių mintyse nebuvo vienkartinis.

Koncepcinio automobilio pavadinimas reiškia „Future Toyota 1” - ateities „Toyota“, tačiau V.Čergoskis nepatvirtino, ar toks automobilis kada nors bus gaminamas.

Net per pristatymą įmonės vadovai neatskleidė jokių galimų techninių detalių, išskyrus tai, kad jis būtų varomas galiniais ratais, o variklio vieta priekyje. Variklio skyrius buvo tuščias, nors išmetamųjų dujų vamzdžiai tokie dideli, kad į juos telpa vyro kumštis.

Tačiau drąsi FT-1 išvaizda nepaliko abejingų. Klasikinių sportinių automobilių poporcijomis pasižymintis automobilis turi ilgą variklio dangtį, apgaubiančias sportines sėdynes ir aukštyn kilstelėtą bagažinę, kurios galą puošia elektrinis sparnas.

Ar ir jūs norėtumėte, kad tai būtų naujoji „Supra“?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.