BMW dizaineriai sulaukė pripažinimo už rašiklį ir vaizdo grotuvą

Kasdien naudodami rašiklį, virdulį, kėdę ar kompiuterį nesusimąstome, kas sukūrė šių daiktų išvaizdą. Pasirodo, už kai kurių prietaisų slypi netikėti kūrėjai, kaip BMW dizaino studija.

„ASRock M8“ kompaktiškas žaidimų kompiuteris.<br>Gamintojo nuotr.
„ASRock M8“ kompaktiškas žaidimų kompiuteris.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 18, 2014, 7:56 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 9:10 AM

BMW grupės studija „DesignworksUSA“ laimėjo net aštuonis „Good Design“ konkurso apdovanojimus, bet vos vieną – už automobiliui skirtą gaminį.

Likusius apdovanojimus dizaineriai susišlavė už pačius netikėčiausius kūrinius.

„Tai didelis mūsų komandos darbo pripažinimas, malonu matyti mūsų pagrindinį darbo principą – stilių derinimą ir inovacijų jėgą – nugalėtojų sąraše“, - sakė „DesignworksUSA“ prezidentas Laurenzas Schafferis.

Apdovanoti BMW dizainerių kūriniai:

„ASRock M8“ kompaktiškas žaidimų kompiuteris. Nedidelis žaidimų kompiuteris išsiskiria magnetiniais šonais todėl labai lengva keisti jo išvaizdą, o visas valdymo ekranas sumontuotas ant įjungimo mygtuko.

„BMW i Wallbox“ elektromobilio įkrovimo stotelė. Tai vienintelis apdovanojimą gavęs studijos darbas, susijęs su automobiliais. Grakštaus, lakoniško dizaino stotelė yra skirta naudoti namuose ir taip parodo, kad švarūs elektromobiliai gali tapti interjero elementu. Kas nenorėtų svetainėje pasistatyti BMW i8?

„Dacor Discovery“ 30 colių įmontuojamos orkaitės ekranas. Milžiniškas grafinis orkaitės valdymo ekranas yra labai lengvai naudojamas ir itin funcionalus, o tokios technologijos virtuvėje vis dar neįprastos.

„Hello“ burnos priežiūros priemonių linija. Kūrėjų teigimu, tai pirmoji burnos higienos produktų linija su išskirtinio dizaino pakuotėmis, kad kasdienybė būtų įdomesnė.

„Mercury Marine“ elektroninis nuotolinio valdymo pultas. „Mercury“ jachtų varikliams valdyti skirtas pultas yra jokiais kabeliais nejungiamas su varikliu, tačiau šiuo prietaisu galima valdyti akceleratorių, jungti pavaras ir prisišvartuoti.

„Premec“ rašiklis rašymui ant lentos. Inovatyvaus dizaino rašiklis atspindi seną tiesą, kad genialumas slypi paprastume. Be to, pasak gamintojo, tai bus vienas iš lengviausių rašiklių rinkoje.

„Prima Cinema“ vaizdo grotuvas. Prabangaus prietaiso dizainas sukurtas taip, kad grotuvas ne tik atliktų savo funkciją, bet ir taptų namų dekoracija.

„Varian Edge“ radiochirurgijos aparatas. Sudėtingas prietaisas, skirtas operacijoms be pjūvio, sukurtas šalinti vėžio užuomazgoms.

„Good Design“ apdovanojimus kasmet organizuoja Čikagos architektūros ir dizaino muziejus kartu su Europos architektūros, meno, dizaino ir urbanistikos centru. Darbus konkursui pateikė tūkstančiai kūrėjų iš 38 valstybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.