„Porsche“ valdybos nariams gresia 1,8 mlrd. eurų ieškinys

Fondai siekia prisiteisti 1,8 mlrd. eurų vertės kompensaciją.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 3, 2014, 8:12 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 7:23 PM

Fondai siekia prisiteisti 1,8 mlrd. eurų vertės kompensaciją.

„Porsche“ kaltinama suklaidinusi rinkas, kai 2008 metais paskelbė apie galimus savo ketinimus įsigyti VW. Iš pradžių bendrovė neigė kilusias spekuliacijas dėl jos planų, tačiau vėliau pateikė informaciją, kad jai jau priklauso 74 proc. VW akcijų. Tiesa, vėliau sandoris žlugo, nes įmonei taip ir nepavyko įsigyti būtinų 75 proc. vertybinių popierių, nes kilusi finansų krizė ir nuosmukis automobilių gamybos sektoriuje sutrukdė „Porsche“ surinkti reikiamą pinigų sumą.

Kai kurie investuotojai atsisakė savo VW akcijų, nes tikėjosi krisiant šių kainą. Tačiau po „Porsche“ pateiktų duomenų, vertybinių popierių populiarumas staiga pašoko, o vėliau investuotojai patyrė didelių nuostolių.

Bendrovė, panašių kaltinimų susilaukusi ir anksčiau, teigia jokių nuostatų nepažeidusi. „Porsche SE“ ir jos valdybos nariai ginsis visomis įmanomomis teisinėmis priemonėmis“, - nurodoma oficialiame pranešime spaudai.

Dramatiškai pakitus situacijai, 2009 metais pati „Volkswagen“ sutiko nusipirkti „Porsche“ ir įsigijo 49,9 proc. šios akcijų. Vėliau, 2012 metais, ji nusipirko likusias 50,1 proc. vertybinių popierių už 4,46 mlrd. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.