BMW keičia istoriją ir pristato priekiniais ratais varomą modelį

BMW ilgą laiką buvo žinomas kaip vienintelis masėms skirtų automobilių gamintojas, nekūręs priekiniais ratais varomų modelių. Visi iki šiol pagaminti BMW turėjo tik galinius arba visus varančius ratus, bet netrukus ši tradicija bus išbraukta iš BMW ypatybių sąrašo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 17, 2014, 7:42 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:51 AM

Ženevos automobilių parodoje gamintojas pristatys antrosios serijos vienatūrį „Active Tourer“. Šis modelis bus pirmasis BMW, varomas priekiniais ratais.

Užkietėjusiems BMW gerbėjams ši žinia yra lyg smūgis į paširdžius, bet gamintojas teisinosi tik žengiantis kartu su vartotojų poreikiais.

Priekinių varančiųjų ratų sistemą gaminti pigiau ir paprasčiau, o didelė dalis BMW vairuotojų ir taip nežino, kurie ratai varo jų automobilį – net 80 proc. pirmos serijos modelių vairuotojų mano, kad jų mašinos varomos priekiniais ratais.

Neįprasta ir naujojo „Active Tourer“ forma. 4,34 m ilgio, 1,8 m pločio ir 1,55 m aukščio modelis atrodo gerokai kukliau ir mažiau sportiškai, nei kiti BMW.

Europoje dideli, prašmatnūs sedanai praranda populiarumą, pirkėjai dairosi į praktiškesnius modelius, taigi BMW taip greičiausiai mėgina užimti didesnę rinkos dalį.

Naujasis modelis sukurtas pagal BMW grupės UKW platformą, kurią dalinsis su pernai pristatytu trečios kartos „Mini“ hečbeku. Abu šie modeliai bus varomi tokiu pačiu trijų cilindrų 1,5 l benzininiu varikliu su turbina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.