„Opel“ Ženevoje pristatys visureigio ir kabrioleto mišinį

Kitą mėnesį Ženevos automobilių parodoje debiutuosiantis „Adam Rocks“ papildys „Adam“ šeimą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 19, 2014, 6:19 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:05 AM

Visai netrukus naujas modelis leis rinktis dar daugiau individualių automobilio susikūrimo galimybių bei sustiprins individualumo čempiono vardą.

Prieš metus Ženevoje pristatytas kaip koncepcinis automobilis, „Adam Rocks“ sulaukė išskirtinio entuziastų dėmesio ir kompanijos lyderių komanda nedelsdama priėmė sprendimą skelbti šios versijos gamybos pradžią.

Jis rinkoje pasirodys jau šią vasarą. Naujas „Opel“ miesto automobilis yra tik 3,74 m ilgio, tačiau džiugina savo išvaizda tiek išorėje, tiek ir viduje. Bazinėje versijoje turintis elektra valdomą „Swing Top“ brezentinį stogą, kėbulo apsaugas ir 15 mm aukštesnę važiuoklę, „Adam Rocks“ atveria naujos nišos duris.

Tai pirmasis trijų durų, mažas miesto visureigis, kurio ilgis neviršija 4 metrų.

Daugybė naujovių didina „Adam“ saugumą ir komfortą – tai „Park Assist” leidžiantis saugiai pastatyti automobilį net nevairuojant, naujos kartos „IntelliLink informacijos ir pramogų sistema, kuri integruoja išmanius telefonus turinčius „Android“ ar „Apple iOS“ programas.

Dėl šios funkcijos mažas automobilis tampa lyderiu savo segmente, nes siūlo geriausias junglumo galimybes už prieinamą kainą.

Jame bus montuojamas visai naujas 1 l „Ecotec“ trijų cilindrų variklis su tiesiogine degalų įpurškimo sistema. Mažo dydžio variklis kilsteli trijų cilindrų variklių tobulinimo kartelę – jis išvysto 115 AG ir 166 Nm sukimo momentą net ir esant mažoms apsukoms.

Su šiuo efektyviu varikliu degalų sąnaudos siekia vos 4,3 l/100 km. Variklis derinamas su visai nauja, veiksminga ir mažesnio dydžio šešių laipsnių pavarų dėže, kuri užtikrina itin sklandų pavarų perjungimą.

Važiuoklės sistema buvo modifikuota – amortizatoriai, spyruoklės, galinės pakabos geometrija sureguliuoti taip, kad efektyviai reaguotų į vairavimą. Aukštesnė ir platesnė išvaizda suteikiama užmontavus 17 colių ar pasirinktinai 18 colių lengvojo lydinio ratus. Tačiau ir juos galima pritaikyti individualiai uždėjus „Wild“ dizaino įvairių spalvų ratų dangčius.

Apsauginės antracito spalvos apsaugos saugo kėbulo apačią, o tai suteikia dar daugiau tvirtumo. Priekinės trapecijos formos grotelės su chromo juosta centre ir ženklu yra įrėmintos, o satino spalvos ir bumerango formos elementai pabrėžia priekinių rūko ir posūkių žibintų bei atbulinės eigos bei galinių rūko žibintų formas.

Integruotas galinis stogo oro aptakas ir LED dienos žibintai montuojami standartiškai. Sidabro spalvos plokštės gale ir priekyje bei ryškus chromuotas dujų išmetimo vamzdis išbaigia išorės dizainą.

Spalvų paletę sudaro 18 kėbulo ir 6 specialios stogo spalvos.

Stogas valdomas elektra, paspaudus mygtuką, esančio priekyje ant lubų, o iki galinio statramsčio susilanksto vos per 5 s. Atverdamas platų dangų, ši stilinga sistema neturi jokios neigiamos įtakos kėbulo tvirtumui ar automobilio funkcionalumui: hečbeko bagažo skyrius išlieka toks pat, net ir sulanksčius stogą.

„Adam Rocks“ turi išskirtinę „Opel IntelliLink” sistemą, kuri siūlo prijungimo funkcijas ir programas. Ši sistema dera su naujaisiais išmaniaisiais telefonais su „Android“ ir „Apple iOS“ operacinėmis sistemomis.

„IntelliLink“ turi USB ir „Bluetooth” ryšį, grotuvą su 7 garsiakalbiais, 7 colių didelės raiškos jutiklinį ekraną. Be to, sistema leis naudotis navigacijos sistema su „BringGo” programa bei „Stitcher” ir „TuneIn” programomis.

„Apple iOS” įrenginių integravimas, leidžia jais naudotis su „Siri Eyes Free” funkcija. Ši funkcija leidžia skaityti ar diktuoti SMS žinutes balsu, todėl nereikia atitraukti dėmesio nuo vairavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.