Superautomobilyje „Koenigsegg One:1” - 3D atspausdinta detalė

Švedų superautomobilių gamintojas „Koenigsegg“ pristatė savo naujausią šedevrą „One:1” ir tikina, kad tai bus greičiausias automobilis pasaulyje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 2, 2014, 6:02 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:06 PM

Šis modelis išsiskiria 1:1 svorio ir galios santykiu – jos variklis turi tiek arklio galių, kiek automobilis sveria.

Tai gamintojui pavyko pasiekti įmontavus ypatingai galingą 1340 AG 5 litrų V8 variklį su dviguba turbina. Tačiau iššūkis palengvinti automobilį taip pat nebuvo paprastas.

Praktiškai visas automobilis pagamintas iš anglies pluošto – važiuoklė, kėbulas ir net sėdynės. O vieną detalę švedai net ėmėsi spausdinti su 3D spausdintuvu, rašo businessinsider.com.

Jie sutaupė dar 400 gramų atspausdinę išmetamųjų duju vamzdį iš titano, vietoje to, kad būtų jį išlieję iš aliuminio. Manoma, kad titaninis duslintuvo antgalis yra didžiausia kada nors 3D spausdintuvu iš titano pagamintas daiktas, o jo spausdinimas užtrunka net tris dienas.

Tačiau matyt „Koenigsegg“ ne be reikalo ėmėsi tokio juvelyrinio darbo. Gamintojo teigimu, naujasis modelis galės važiuoti net iki 437 km/val. greičiu ir atimti greičiausio automobilio titulą iš „Bugatti Veyron“ ar neoficialaus rekordininko „Hennessey Venom GT“.

Automobilis oficialiai bus pristatytas netrukus prasidėsiančioje Ženevos automobilių parodoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.