Naujasis „Nissan Qashqai“ gavo aukščiausią saugumo įvertinimą

Naujajam „Nissan Qashqai“ nepriklausoma saugos tyrimų organizacija „EuroNCAP“ suteikė penkių žvaigždučių įvertinimą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 3, 2014, 3:00 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:31 PM

Šis naujas modelis, kuris jau parduodamas Lietuvoje, turi daug naujų inovatyvių saugos funkcijų, kurios padėjo jam užtikrintai įveikti visus griežtus „EuroNCAP“ bandymus ir gauti maksimalų penkių žvaigždučių vertinimą.

„Qashqai“ salonas priekinio smūgio atveju išliko stabilus, o poveikis manekenams byloja apie gerą vairuotojo ir keleivio kelių bei kojų apsaugą. Vairuotojo manekenas už gerą visų kūno dalių apsaugą gavo maksimalų taškų skaičių. Didžiausias galimas taškų skaičius surinktas ir už apsaugą šoninio smūgio atveju. Manekeno visos kūno dalys išliko gerai apsaugotos.

Keleivio vaiko saugos bandymuose su 18 mėnesių kūdikį imituojančiais manekenais, įvertinus manekenų patirtą poveikį, „Qashqai“ už vaikų apsaugą gavo maksimalų taškų skaičių.

Galiausiai maksimalus įvertinimas skirtas ir už pėsčiojo kojų apsaugą priekinio susidūrimo atveju.

Vienas svarbus faktorius, kodėl „Qashqai“ gavo tokį aukštą „EuroNCAP“ įvertinimą, yra modernių jo saugos funkcijų visuma. Naujojo „Qashqai“ elektroninės sistemos sudaro modernų „Nissan Saugos skydo“ paketą ir užtikrina vairuotojui ir keleiviams itin aukšto lygio pasyviąją apsaugą.

Naujojo „Qashqai“ „Saugos skydo“ technologijų sąraše yra priekinio avarinio stabdymo, vairuotojo dėmesio išlaikymo, įspėjimo apie nukrypimą iš eismo juostos, pagalbinė tolimųjų šviesų ir kelio ženklų atpažinimo sistemos. „Nissan Saugos skydas“ taip pat turi „aklos matymo“ zonos įspėjimo ir judančių objektų aptikimo sistemas, kuriomis naudotis leidžia gerai žinoma „Nissan“ aplinkinio vaizdo technologija su keturiomis vaizdo kameromis.

Rekordus mušančioje „Nissan“ Sanderlando gamykloje Didžiojoje Britanijoje naujojo automobilio gamyba vyksta pilnu tempu – naujas modelis užbaigiamas kas 61 sekundę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.