Į Europą atkeliauja amerikietiška legenda „Ford Mustang“

Legendinis „Ford Mustang“ antradienį Ženevos automobilių parodoje pirmą kartą buvo oficialiai pristatytas Europos publikai.

"Ford Mustang" pirmą kartą bus pardavinėjamas ir Europoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
"Ford Mustang" pirmą kartą bus pardavinėjamas ir Europoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 4, 2014, 4:34 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:40 PM

Sportinio modelio dinastija Amerikoje žinoma jau 50 metų, tačiau į Europos automobilių salonus jis atkeliaus tik 2015-aisiais. Jis bus parduodamas ir Lietuvoje.

Nuo 1964-ųjų, kai pasirodė pirmosios kartos „Mustang“, šio modelio automobilių buvo parduota daugiau nei 9 milijonai. Per tą laiką automobilis tapo vienu populiariausių herojų ne tik gatvėse, bet ir filmuose, televizijoje, muzikoje ir kompiuteriniuose žaidimuose.

Europos pirkėjams „Ford“ pateiks „Mustang“ dviejų tipų kėbulu – „festbeko“ ir kupė. „Ford“ dizaineriai jame išlaikė šiek tiek klasikinio modelio linijų, tačiau naujasis „Mustang“ atrodo šiuolaikiškai ir, palyginus su ankstesnėmis modelio kartomis, švelniai.

Akivaizdu, kad naujoji karta kurta darant tam tikrus kompromisus, kad „mustangas“ įtiktų ne tik amerikiečiams, bet ir kitų pasaulio šalių gyventojams.

Vienas ryškiausių kompromisų slepiasi po variklio dangčiu. Klasikinis V formos aštuonių cilindrų 426 AG variklis – ne vienintelis „Mustang siūlomas motoras. Europiečių skoniui skirtas taupus ir aplinką tausojantis 2,3 litro darbinio tūrio „EcoBoost“ šeimos agregatas su turbina, generuojantis 309 AG.

Gamintojo teigimu, naujos kartos „Mustang“ bus judresnis, tiksliau valdomas ir dinamiškesnis, nei pirmtakai. Tam tikslui sukurta ir visiškai nauja priekinė ir galinė pakaba. Elektroninė pakabos ir variklio darbo valdymo sistema leis pasirinkti iš kelių važiavimo režimų, įskaitant lenktynių trasą.

„Mustang“ reputacija ir tai, ką jis simbolizuoja – laisvę ir optimizmą, visuomet plito kur kas plačiau, nei tęsiasi oficialaus pardavimo rinkų sienos. Naujasis „Mustang“ yra modernus, technologiškai pažangus ir orientuotas į ateitį, tačiau ir dešimtmečiais puoselėtas paveldas niekur nedingo“, - sakė „Ford of Europe“ prezidentas Stepehenas Odell.

Beje, naujasis „Mustang“ jau turės ir visiškai naują balsu valdomą komunikacijos sistemą SYNC2, kuri, priklausomai nuo situacijos, taps rimta pagalbininke arba linksmintoja.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste