„Volkswagen“ taikosi į ekonomiškumo rekordą

Ženevos automobilių parodoje debiutavęs naujasis „Volkswagen Golf Sportsvan TDI BlueMotion“ turėtų būti itin ekonomiškas. Gamintojo teigimu, dyzelinis kompaktiškas vienatūris 100 km vidutiniškai sunaudos tik 3,6 l dyzelino ir išmes į aplinką 95 g/km anglies dvideginio.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 10, 2014, 10:15 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:45 PM

Nuo 2006 metų „Volkswagen“ modelių klasifikacijoje „BlueMotion“ emblema žymimos pagerinto ekonomiškumo ir ekologiškumo modifikacijos. Būtent toks ženklas puošia ir naujojo kompaktiško vienatūrio galinę dalį.

Didžiąją dalį kuro ekonomijos šis 81 kW (110 AG) galios „Golf Sportsvan TDI BlueMotion“ pelno savo kėbulo aptakumu, kurio aerodinaminis koeficientas – tik 0,27.

Konstruojant kėbulą, buvo pritaikyta daugybė oro pasipriešinimą mažinančių priemonių. 15 mm žeminta važiuoklė, atsirado specialios formos stogo aerodinaminis sparnas, specialaus dizaino iš dalies uždengtos radiatoriaus grotelės, papuoštos mėlyna juostele, specialaus dizaino automobilio dugno aerodinaminiai dangalai, specialūs 15 colių lengvo lydinio ratlankiai su sumažinto riedėjimo pasipriešinimo padangomis.

Iš techninės pusės žemas degalų sąnaudas ir taršą užtikrina „Start-stop“ sistema, stabdymo energijos regeneravimo sistema, kai kurie inžineriniai TDI variklio patobulinimai ir mechaninė pavarų dėžė.

Masinėje prekyboje „Volkswagen Golf Sportsvan TDI BlueMotion“ bus siūlomi „Trendline“ ir „Comfortline“ komplektacijomis.

Šiuo metu „Golf Sportsvan TDI BlueMotion“ dar neprekiaujama, nes modeliui neatliktas aprobavimas. Degalų sąnaudas ir taršą gamintojas kol kas įvertinęs preliminariai. Į Vokietijos atstovybes naujasis modelis atriedės jau šią vasarą, o kiek vėliau turėtų pasirodyti ir Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.