R.Bružas: „Motociklai gatvėje netikėti kaip kelininkams - žiema“

Šįmet vairuotojams kaip niekada anksti teks priprasti atidžiau žvalgytis į galinio vaizdo veidrodėlius. Nors iki oficialios motociklininkų sezono pradžios liko dar pusantro mėnesio, gatvėse jau pilna norinčiųjų pramankštinti savo plieninius žirgus.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Mar 13, 2014, 1:30 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:21 AM

Per žiemą automobilininkai atprato greta savęs gatvėse matyti dvirates transporto priemones. O tai, kad šįmet motociklininkai pasirodė taip anksti, automobilių vairuotojams dar didesnis netikėtumas, rašo "Lietuvos rytas".

Motociklininkus pamiršo

„Motociklininkai gatvėse netikėti tiek pat, kiek kelininkams kiekviena ateinanti žiema“, – juokavo Lietuvos motociklininkų klubo (LMK) prezidentas Rimas Bružas.

Pasak jo, kasmet per žiemą vairuotojai pamiršta, kad atšilus orams gatvėse pasirodys motociklininkų, todėl praeina šiek tiek laiko, kol keturračių ir dviračių transporto priemonių vairuotojai vėl išmoksta suprasti vieni kitus.

Jau yra nukentėjusiųjų

Deja, motociklininkų jau yra ne tik gatvėse, bet ir ligoninėse. Vasario 27 dieną nukentėjo neregistruotą motociklą vairavęs 21 metų vaikinas.

Jis lenkdamas posūkyje susidūrė su priešpriešiais važiuojančiu automobiliu. R.Bružo žiniomis, yra ir daugiau sužeistų ar susižeidusių motociklų mėgėjų.

LMK vadovas apgailestavo, kad kartais motociklininkai patys išprovokuoja nelaimes, ir patikino, jog baikerių bendruomenė smerkia dideliu greičiu gatvėse lakstančius ar tarp automobilių nardančius chuliganus.

Lakstūnų neužstoja

„Kaip ir kiekvienoje šeimoje yra keistuolių, taip ir čia. Lakstančių didžiuliu greičiu po miestą nepalaikome, tai vertiname kaip chuliganizmą. Deja, yra tokių bendruomenės narių“, – sakė užkietėjęs baikeris.

Motociklininkų bendruomenė bei Lietuvos automobilių kelių direkcija ir šiemet planuoja motociklininkų ir automobilininkų supratingumui skirtas saugaus eismo akcijas.

Tačiau R.Bružas įsitikinęs, kad jas šiais metais gali tekti paankstinti – akivaizdu, jog motociklų sezonas prasidėjo gerokai anksčiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.